Göletlerde kaçak avcılara geçit yok

06 April Thursday, 2023
Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri Seben ilçesinde bulunan Taşlıyayla Göleti'nde kaçak avlanan balıkçıların göle serdiği ağları topladı. Jandarma destekli operasyonda ağlara takılan balıklar göle salındı.
Göletlerde kaçak avcılara geçit yok
İç sularda denetimler sürüyor, kaçak avcılara göz açtırılmıyor.

Bolu'nun Seben ilçesinde bulunan Taşlıyayla Göleti'ne kaçak avcılar tarafından serilen ağlar Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Jandarma Komutanlığı ekiplerince toplandı.

Edinilen bilgiye göre, Bolu Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Jandarma Komutanlığı ekipleri Seben Taşlıyayla Göleti’nde kaçak avcılığa yönelik çalışma başlattı. Kayık ve botlarla göle açılan ekipler, kaçak avcılar tarafından gölün içerisine atılan ağlar, tek tek topladı. Yaklaşık 2 bin metre avlanma ağı ele geçiren ekipler, ağa takılan balıklar ise suya geri saldı.

Trol tekne ile avcılık yapanlar Sahil Güvenlik'ten kaçamadı

Kaçak avlanan balıkçılara yönelik bir diğer operasyon da İstanbul’da yapıldı.

Sarayburnu önlerinde trol tekne ile kaçak avcılık yapaklar, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı Görüntüleme Merkezinde görev yapan personel tarafından tespit edildi. Tekneye el konulurken, içinde bulunan 4 kişiye de toplam 231 bin 898 TL cezai işlem uygulandı.

Sarayburnu önlerinde gece saat 01.40 sıralarında trol ile su ürünleri istihsali yapıldığı Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı Görüntüleme Merkezinde görev yapan personel tarafından tespit edildi. Tekneye, gece saat 01.40 sıralarında Sahil Güvenlik ekipleri operasyon düzenledi. Yasak sahada kaçak trol avcılığı yapan tekne, yapılan kontroller sonunda Sahil Güvenlik Karakoluna getirildi.  Tekneyle ilgili mülkiyetin kamuya geçirilmesi kararı alındı. Teknenin yediemin limanına gönderilmesi için İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ile irtibata geçildi. Yapılan işlemler sonucunda, tekne sahibi dahil olmak üzere yasak sahada trol ile kaçak su ürünleri avcılığı yapan toplam 4 kişiye 231 bin 898 TL cezai işlem uygulandı.
balıkçılık balık göl gölet deniz kaçak avcılık trol su ürünleri sahil güvenlik jandarma tarım ve orman bolu