Türkiye'nin narenciye üretim merkezi konumundaki Mersin'de üreticiler, fiyatlar düştüğü için dalında beklettikleri meyvelerin olumsuz hava koşullarından da etkilenmesi sonucu zor günler geçiriyor.
Üreticiler, mandalina ve portakalın kilogramının bahçede 20-25 kuruşa düşmesi nedeniyle ürünlerini dalında bekletmeye başladı. Fiyatların artmasını bekleyen çiftçiler, narenciyeye zarar veren sağanak ve rüzgarla karşı karşıya kaldı.
Mersin Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Dursun Şahin, "Maalesef üreticimiz, verdiği maddi manevi mücadelenin karşılığını almakta çok büyük zorluk yaşıyor. Aşırı yağmur ve rüzgar, ürünleri yere serdi. Dalında olanların da ömrü bitti. Yağmur böyle devam ederse ürünlerin tamamı dökülecek" dedi.
Şahin, zirai don riskinin de üreticilerin kaygısını artırdığını söyledi.
Üreticilerden İmam Gezici de sağanağın etkisiyle tüm ürünlerinin döküldüğünü belirtti. Zarara uğradıklarını kaydeden Gezici, dökülen ürünlerini, kilogramı 6 kuruştan meyve suyu fabrikasına satmak zorunda kaldığını aktardı.
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->
Batman'ın Sason ilçesinde doğa yürüyüşünde keşfedilen ters lale...
Devamını Oku ->
Kırıkkale'de üreticilere 37,5 milyon lira değerinde ekipman ve...
Devamını Oku ->
Fındık hasadında kullanılan file sistemi, işçilik maliyetlerini...
Devamını Oku ->
Şırnaklı bal üreticisi Enver Külter, "Şırnak Yayla Balı"...
Devamını Oku ->