Türkoğlu Kaymakamlığı'nın Kadın Akademisi Derneği işbirliğiyle yürüttüğü çalışma kapsamında hibe desteği ile kendi iş yerini kuran kadınlar, eşlerini de yanlarında çalıştırmaya başladı.
Kaymakamlık ve Kadın Akademisi Derneğince geçen yıl başlatılan uygulama kapsamında, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan aldıkları yüzde 50 hibe destekli kredilerle terzilik, ev tekstili ve kültür mantarı üreticiliği yapan ev kadınları, hem aile bütçesine hem de ülke ekonomisine katkı sunuyor.
Kurdukları iş yerleriyle ilçedeki hemcinslerine örnek olan kadınlardan bazıları buğday sapı ve özel toprak karışımıyla oluşturdukları alanlarda günlük 35 ila 40 kilogram mantar üretirken, bazıları da ev tekstili yapıyor.
Türkoğlu Kaymakamı Serdar Kartal, Kadın Akademisi Derneği'nin kültür mantarı yetiştirmek ve terzilik yapmak isteyen 10 kadın için SYDV'ye müracaatta bulunduğunu söyledi.
Kartal, çalışmaların özellikle dezavantajlı gruplar başta olmak üzere diğer kadınlara örnek olması gerektiğini sözlerine ekledi.
Kadın Akademisi Derneği Başkanı Hatice Bağcı da kadına şiddet, küçük yaşta evlilik ve boşanmaların önüne geçmek amacıyla yola çıktıklarını söyledi.
Başkan Bağcı, Sağlanan maddi desteklerin yanında kadınlar için eğitim seminerleri ve sosyal aktiviteler düzenlediklerinin de altını çizdi.
Depremde hayvanları ölen üniversite öğrencisi Leyla Ülgü, devlet...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarım Sigortaları...
Devamını Oku ->
Sakız cinsi koyunun çoklu doğum yapma özelliği sayesinde Atilla...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen "Tam Buğday Ekmeğini...
Devamını Oku ->
Veteriner hekimler büyükbaş hayvanları aşılamak için sahaya...
Devamını Oku ->
Ordu'da ramazan ayı dolayısıyla gıda üretimi ve satışı yapan...
Devamını Oku ->
Niğde Tarım Orman ve İnsan fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı....
Devamını Oku ->
Çankırı’da vatandaşların ramazan ayı boyunca güvenilir gıda...
Devamını Oku ->