Amasyada hünnap üretimi her geçen gün artıyor. Amasya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, il genelinde hünnap üretimini artırmak için yoğun çaba gösteriyor.
Amasya'da hünnap üreticileri, birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen meyvenin yeterince tanınmaması nedeniyle tercih edilmediğini savunuyor.
Halk arasında "ünnap, hinnap, innap, çiğde, Kuran iğdesi" gibi isimlerle bilinen meyvenin Amasya'da üretimini yapan üreticiler, meyvenin yeterince tanınmadığı gerekçesiyle pazarlama konusunda sorunlar yaşadıklarını anlatıyor.
Göllü Bağları'nda 4 dönümlük arazisinin bir kısmında hünnap yetiştiren Ali İhsan Öngül, meyvenin üretiminin ve toplanmasının zor olduğunu, buna karşın halk tarafından fazla tercih edilmediğini belirtti.
Amasya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay, sağlık açısından faydalı olan hünnap meyvesinin tanıtılması ve Amasya'da alternatif bir ürün olması nedeniyle kapama bahçeler tesis edilerek il ve ülke ekonomisine katkı sağlanmasının amaçlandığını belirtti.
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->
Batman'ın Sason ilçesinde doğa yürüyüşünde keşfedilen ters lale...
Devamını Oku ->
Kırıkkale'de üreticilere 37,5 milyon lira değerinde ekipman ve...
Devamını Oku ->
Fındık hasadında kullanılan file sistemi, işçilik maliyetlerini...
Devamını Oku ->
Şırnaklı bal üreticisi Enver Külter, "Şırnak Yayla Balı"...
Devamını Oku ->