Antalya'da girişimci Bilal Aydın, hobi amaçlı kurduğu çiftlikte ürettiği keklik ve sülünler yoğun talep görünce ihracat yapmaya başladı.
Çiftliğinde ürettiği keklik ve sülünlerin yoğun talep görmesi üzerine internet üzerinden satışa başlayan Aydın, yurtiçine ve dışına yılda yaklaşık 45 bin keklik ile 5 bin sülün satıyor.
Çevreden yoğun istek ve talep olunca işi büyütmeye karar verdiğini anlatan Aydın, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığından ruhsat alarak işi ticarete dönüştürdüğünü kaydetti.
İyi bakılan kekliğin ortalama 10-12 sene yaşadığını aktaran Aydın, "Yılda yaklaşık 80 yumurta verir ve doğada tek eşli olarak yaşar. Bu nedenle doğaya keklik salacaksak genelde 500 dişi ile 500 erkek olarak salıyoruz" dedi.
Depremde hayvanları ölen üniversite öğrencisi Leyla Ülgü, devlet...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarım Sigortaları...
Devamını Oku ->
Sakız cinsi koyunun çoklu doğum yapma özelliği sayesinde Atilla...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen "Tam Buğday Ekmeğini...
Devamını Oku ->
Veteriner hekimler büyükbaş hayvanları aşılamak için sahaya...
Devamını Oku ->
Ordu'da ramazan ayı dolayısıyla gıda üretimi ve satışı yapan...
Devamını Oku ->
Niğde Tarım Orman ve İnsan fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı....
Devamını Oku ->
Çankırı’da vatandaşların ramazan ayı boyunca güvenilir gıda...
Devamını Oku ->