Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tarımsal Uygulama Merkezi'nde personel için 3 dönüm alanda oluşturulan ''hobi bahçesinde'' biber, soğan, maydanoz, kabak gibi bazı ürenlerin hasadı başladı.
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tarımsal Uygulama Merkezi'nde personel için 3 dönüm alanda oluşturulan "hobi bahçesinde" biber, soğan, maydanoz, kabak gibi bazı ürünlerin hasadı yapılıyor.
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tarımsal Uygulama Merkezi'nde kısa bir süre önce 3 dönüm alanda oluşturulan "hobi bahçesinde" sebze-meyve yetiştirmek için yaklaşık 60 personel başvurdu. Başvuru yapan personelin yerleri kurayla belirlendi.
50'şer metrekarelik hobi bahçelerinde sebze-meyve yetiştiren personel, bazı ürünlerin hasadına başladı. Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünde araştırma görevlisi olan Öznur Öz Atasever, hobi bahçesinde hasat döneminin başladığını belirterek, "Hobi bahçemizde ektiğimiz biberlerimiz, maydanozlarımız, soğanlarımız, kabaklarımız çıktı, hasadını yapmaya başladık. Domateslerimiz çok kızarmadı ama çok yakında onları da hasat edeceğiz inşallah" dedi.
Yabancı Diller Bölümü'nde görevli okutman Osman Öncü ise "Araştırma bahçesinde gördüklerimiz, köyde yetişmiş olmak hobi bahçesi istememe sebep oldu. Aslında meyve-sebze yetiştiriciliğine merak özümüzde var. Başta rektörümüz olmak üzere üniversitemize çok teşekkür ediyorum. Bize hobi bahçesi imkanı sağlayarak güzel şeyler yapmamıza sebep oldular" diye konuştu.
Samsun'un Salıpazarı ilçesinde coğrafi işaret tescilli kestane...
Devamını Oku ->
Çorum'da Tarım ve Orman Bakanlığınca planlı üretim kapsamına...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin dört bir yanından gelip Ordu’nun bereketli...
Devamını Oku ->
Adana’da yaz sıcakları 35 dereceyi aştı; insandan hayvana herkes...
Devamını Oku ->
Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel...
Devamını Oku ->
Muş'ta 2026 üretim sezonunun ilk hububat hasadı, İl Tarım ve...
Devamını Oku ->
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süt sağan kadın üreticilerin daha...
Devamını Oku ->