Antalya'da şiddetli yağıştan Kepez ve Aksu bölgelerindeki tarım arazileri zarar gördü
Antalya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri, bölgede etkisini sürdüren şiddetli yağış nedeniyle Kepez ve Aksu bölgelerindeki tarım arazilerinin zarar gördüğünü bildirdi.
Ayrıca Alanya'nın İspatlı köyünde 2 büyükbaş hayvanın yıldırım düşmesi sonucu telef olduğu kaydedildi.
Aksu ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle çok sayıda portakal ve narenciye bahçesini de su bastı. Aksu ilçesinin Solak köyünde yaşayan Mehmet Yörük, gece başlayan yağmurun sabaha kadar devam ettiğini, sabah kalktıklarında evlerinin etrafının tamamen suyla çevrili olduğunu gördüklerini söyledi.
Narenciye bahçelerinde su baskını oluştuğunu dile getiren Yörük, kendi imkanlarıyla zararlarını gidermeye çalıştıklarını bildirdi. Bazı küçükbaş hayvanların da mahsur kaldığını kaydeden Yörük, ''Hayvanlarımızı, arabalarımızı ve traktörlerimizi daha güvenli bir yere götürüyoruz'' diye konuştu.
Bu arada şiddetli yağış nedeniyle Antalya-Serik karayolunun iki tarafında büyük su birikintileri oluştu. Serik ilçesine bağlı Abdurrahmanlar beldesindeki bahçeleri de su bastığı ifade edildi.
Ayrıca Kundu bölgesinde de etkili olan şiddetli yağış nedeniyle taşan derelerin tarım arazilerine zarar verdiği bildirildi.
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->
Batman'ın Sason ilçesinde doğa yürüyüşünde keşfedilen ters lale...
Devamını Oku ->
Kırıkkale'de üreticilere 37,5 milyon lira değerinde ekipman ve...
Devamını Oku ->
Fındık hasadında kullanılan file sistemi, işçilik maliyetlerini...
Devamını Oku ->
Şırnaklı bal üreticisi Enver Külter, "Şırnak Yayla Balı"...
Devamını Oku ->