Doğunun Çukurovası olarak nitelendirilen Iğdıra bu yıl çamın yanı sıra ceviz, badem, ıhlamur gibi bir milyon meyve fidanı dikildi.
Iğdır Orman İşletme Müdürü Hasraf Aka, kente bir milyon meyve fidanı diktiklerini söyledi. Çam, ceviz, badem ve ıhlamur gibi fidanlar diktiklerini belirten Aka, hedeflerinin sonbahara kadar bu sayıyı bir milyon 500 bine çıkarmak olduğunu kaydetti. Aka, özellikle vatandaşların ileri de gelir elde edebileceği ağaçlar dikmeye çalıştıklarını söyledi.
Ebucehil bitkisinden 50 bin tüpleme yaptıklarını ve bu bitkinin tohumunu kendilerinin ürettiklerini belirten Aka, bu bitkinin tohumunu kendilerinin ürettiğini ve bu özel bitkiyi Iğdır geneline yaymaya çalıştıklarını vurguladı.
Kendilerinin diktiği fidanların yanı sıra vatandaşlara da 43 bin ücretsiz fidan dağıttıklarını söyleyen Aka, kentte en çok ilgi gören 10 bin ceviz fidanının yanı sıra 10 bin de ıhlamur fidanı dağıtıldığını ifade etti.
Aka, kentte ıhlamur ağacının olmadığını ve dağıtılan fidanlar sayesinde köylerin ıhlamur kokacağını ve vatandaşların da fidan dikimine önem verdiğini sözlerine ekledi.
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->
Batman'ın Sason ilçesinde doğa yürüyüşünde keşfedilen ters lale...
Devamını Oku ->
Kırıkkale'de üreticilere 37,5 milyon lira değerinde ekipman ve...
Devamını Oku ->
Fındık hasadında kullanılan file sistemi, işçilik maliyetlerini...
Devamını Oku ->
Şırnaklı bal üreticisi Enver Külter, "Şırnak Yayla Balı"...
Devamını Oku ->