İl ve ilçe müdürlüklerinin daha verimli ve etkin çalışma yürütebilmesi amacıyla ''Tarımsal İşletme Danışmanlığı'' (TİD) modeline geçildi.
Haber : Levent TEKDEMİR
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, taşra teşkilatında yer alan il ve ilçe müdürlüklerinin daha verimli ve etkin çalışma yürütebilmesi amacıyla “Tarımsal İşletme Danışmanlığı (TİD)” olarak ifade edilen, işletme bazlı yeni bir çalışma modeline geçildi.
İşletme bazlı yeni modelde çalışacak personel, eğitim ve yayım, hayvan sağlığı ve üretimi, bitki sağlığı ve üretimi, desteklemeler ve kontrolü, istatistik ve veri güncelleme gibi görevleri yürütecek.
Bu model kapsamında her tarım işletmesinin en az 1 personelin sorumluluğuna verilmesi ve ihtiyaç kadar yedeğinin belirlenmesi kaydıyla birden çok ziraat mühendisi veya veteriner hekimin görevlendirilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca ziraat teknikeri-teknisyeni ve veteriner sağlık teknikeri-teknisyeni ile diğer personellerin uygun görülenlerinin de yardımcı personel olarak sisteme dahil edilmesi kararlaştırıldı.
Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Metin Öztürk, bu model kapsamında işletmeleri yerinde inceledi. Saruhanlı İlçesindeki tavukçuluk ve üzüm işletmelerini gezen Öztürk, yetkililerden bilgi alırken, sektörün sorunları hakkında da görüş alış verişinde bulundu.
Öztürk, bu model ile tarımsal işletmelerin giderlerinin azalacağını belirterek, çiftçinin hizmete ulaşımının kolaylaşacağını söyledi. Öztürk, bu model ile üretici, işletmeci ve bakanlık arasında iletişim bağının kuvvetlendiğini ifade etti.
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->
Batman'ın Sason ilçesinde doğa yürüyüşünde keşfedilen ters lale...
Devamını Oku ->
Kırıkkale'de üreticilere 37,5 milyon lira değerinde ekipman ve...
Devamını Oku ->
Fındık hasadında kullanılan file sistemi, işçilik maliyetlerini...
Devamını Oku ->
Şırnaklı bal üreticisi Enver Külter, "Şırnak Yayla Balı"...
Devamını Oku ->