Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Gümüştepe Mahallesi'nde yaşayan kadınlarca kurulan Kültür ve Yardımlaşma Derneğince yürütülen 'Yüzde 100 Misia Projesi' kapsamında, ipek böceklerinin kozasıyla çeşitli ürünler yapıp satan kadınlar hem mahallenin gelişmesine hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor.
Misi Köyü Kadınları Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin başkan yardımcısı Sevilay Özdemir, kadınların derneğin kurulmasıyla para kazanmaya ve aile bütçelerine katkı sağlamaya başladığını söyledi.
Hibe desteğiyle ipek böcekçiliğini yeniden başlattıklarını belirten Özdemir, "Birleşmiş Milletler'in hibe programlarına başvurduk. Aldığımız hibelerle koza evimizin içini düzenledik, ipek böceği yetiştirdik. Yetiştirdiğimiz ipek böceği kozalarından süs eşyaları, tablolar, anahtarlıklar, panolar, tepsiler, gelin çiçekleri, velhasıl yapılabilecek ne varsa ürettik" dedi.
Dernek bünyesinde restoran hizmeti de veren kadınların, kendi yaptıkları börek, mantı, ev yemekleri, ciğer sarma ve kestaneli kuzu güveci gibi yöresel yemekleri müşterilerine sunduğunu ifade eden Özdemir, elde ettikleri gelirlerle ihtiyaç sahiplerine de yardım ulaştırdıklarını anlattı.
Mikroklima özelliğiyle öne çıkan Erzincan'da, kış aylarında da...
Devamını Oku ->
Tokat'ın Zile ilçesinde emekli olduktan sonra hobi amaçlı çilek...
Devamını Oku ->
Ormanlarla birlikte içindeki canlı türlerini de koruyup...
Devamını Oku ->
Konya’da "Kentsel ve Kırsal Alanlarda İstihdam Yoluyla Uyumun...
Devamını Oku ->
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü “Dünya Balıkçılık Günü”nü...
Devamını Oku ->
Doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Bolu’da yaşayan akbabalar...
Devamını Oku ->
Kırşehir’de ürün kaybının en aza düşürülmesi amacıyla kuraklığa...
Devamını Oku ->
Kafes balıkçılığında başarılı bir yükseliş yakalayan Adanalı...
Devamını Oku ->