Isparta'da hayvancılık “Uzman Eller”le gelişiyor

30 May Tuesday, 2023
Tarım ve Orman Bakanlığının hayata geçirdiği "Kırsal Kalkınmada Uzman Eller" projesi çok sayıda gencin kendi işini kurmasını, tarımsal üretime katılmasını sağladı. Üniversite eğitimin tamamladıktan sonra köyüne yatırım yapan Ali Yaman da onlardan biri. Devlet desteğinden faydalanıp 39 koyunla işe başlayan Yaman bir yılda hayvan sayısını ikiye katladı. Girişimci genç köyüne ve ülke ekonomisine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyor.
Isparta'da hayvancılık “Uzman Eller”le gelişiyor
Haber: Isparta İl Enformasyon

Genç girişimciler tarıma yöneliyor, “Uzman Eller” köylerine yatırım yapıyor.

Isparta’nın Atabey ilçesinde aileden gelen hayvancılık mesleğini uzmanlığıyla geliştiren girişimci bir genç; Ali Yaman. Üniversite öğrenimini tamamladıktan sonra "Kırsal Kalkınmada Uzman Eller" projesine başvurup Tarım ve Orman Bakanlığı desteklerinden yararlanan Yaman, küçükbaş hayvancılığa yatırım yaptı.

Proje desteğinden aldığı 39 koyunla işe başlayan Yaman bir yılda hayvan sayısını ikiye katladı.

Uzman Eller Projesiyle başarıyı yakalayan Ali Yaman tarımsal üretimle ülke ekonomisine katkı sağlamanın gururunu yaşıyor.

Girişimci gençlerin tarımsal üretime katılmalarını sağlayan "Kırsal Kalkınmada Uzman Eller" projesi ülke hayvancılığının gelişmesi noktasında da önemli rol oynuyor.

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında; Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesinin Desteklenmesine İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı; kırsal alanda yaşayan, yaşamayı taahhüt eden; meslek yüksekokulları ile üniversitelerin tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri bölümlerinden mezun gençlerin desteklenmesini öngörüyor.

Bu amaçla; bitkisel üretim, hayvansal üretim, su ürünleri üretimi, yöresel ürünler ile tıbbi ve aromatik bitki üretimi ile bu ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi, ve depolanmasına yönelik projelere 2022 yılı için 100 bin lira karşılıksız hibe desteği verildi. 2023 yılında hibe oranı 250 bin liraya çıkarılan hibe desteklerine gençlerin ilgisi yoğun.
ısparta uzman eller hayvancılık küçükbaş koyun destek hibe proje tarım ve orman