Türkiye elma üretiminin yüzde 20'sinin üzerindeki bölümünü karşılayan Isparta'da üreticiler, elma hasadına başladı.
Türkiye elma üretiminin yüzde 20'sinin üzerindeki bölümünü karşılayan Isparta'da, çiftçiler ürünleri toplamaya başladı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Isparta İl Müdürü Cenk Şölen, Isparta'daki iklimin birçok meyvenin yetişmesine imkan sağladığını belirterek, elmanın ilde ayrı bir öneme sahip olduğunu söyledi.
Türkiye'deki yaklaşık 2 milyon 680 bin ton elma üretiminin ortalama 630 bin tonunun Isparta'da gerçekleştirildiğini kaydeden Şölen, bunun Türkiye'deki 4 elmadan birinin Isparta'dan çıktığı anlamına geldiğini belirtti.
Şölen, üretimin 217 bin dekarlık alanda gerçekleştiğini ifade etti.
Eylül ayının gelmesiyle Eğirdir ve Gelendost ilçelerinde elma hasadına başlanıldığını anlatan Şölen, iklimin elma yetiştiriciliği için uygun olduğunu ve bereketli bir yıl geçirdiklerini söyledi.
İl Müdürü Şölen, çiftçilerin ürün kaybı yaşamamaları için elmaları hasattan hemen sonra satmalarını veya soğuk hava depolarına ulaştırmaları tavsiyesinde bulundu.
Eğirdir'de elma üreticiliği yapan Ömer Şengöl ise, 50 yıldır elma üretimi yaptığını, bu yıl 30 dönümlük arazide 30 işçi ile hasadı gerçekleştirdiğini belirtti.
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->
Batman'ın Sason ilçesinde doğa yürüyüşünde keşfedilen ters lale...
Devamını Oku ->
Kırıkkale'de üreticilere 37,5 milyon lira değerinde ekipman ve...
Devamını Oku ->
Fındık hasadında kullanılan file sistemi, işçilik maliyetlerini...
Devamını Oku ->
Şırnaklı bal üreticisi Enver Külter, "Şırnak Yayla Balı"...
Devamını Oku ->