Isparta'da düzenlenen "En iyi Kuru Fasulye ve Pilav Pişirme Yarışması"nda kadın çiftçiler hünerlerini sergiledi.
Haber: Isparta İl Enformasyon
Isparta İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığının düzenlediği "En iyi Kuru Fasulye ve Pilav Pişirme Yarışması"na 12 kadın çiftçi katıldı.
Yöresel lezzetlere dikkat çekmek amacıyla düzenlenen program halk oyunları gösterisiyle başladı.
Yarışmacılar en güzel kuru fasulye ve pilavı pişirmek için ter döktü. Yemeklerini özel soslarla lezzetlendiren çiftçi kadınlar yemeklerini jürinin beğenisine sundu.
Jüri üyeleri hazırlanan kuru fasulye ve pilavların tadına tek tek bakarak ve çeşitli kriterlere göre en iyi yemeği seçti.
Yarışmada en iyi kuru fasulyeyi pişiren Direkli köyünden Malike Nizam birinci oldu. Yakaören köyünden Cemile Akpınar ikinci, Bozanönü köyünden Fadime Aras ise üçüncü seçildi.
Isparta İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Tuğrul, yarışmanın amacının Isparta'nın yöresel lezzetlerine dikkat çekmek olduğunu belirtti.
Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk da böyle etkinliklerin Isparta çiftçileri için önemine değindi.
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->
Batman'ın Sason ilçesinde doğa yürüyüşünde keşfedilen ters lale...
Devamını Oku ->
Kırıkkale'de üreticilere 37,5 milyon lira değerinde ekipman ve...
Devamını Oku ->
Fındık hasadında kullanılan file sistemi, işçilik maliyetlerini...
Devamını Oku ->
Şırnaklı bal üreticisi Enver Külter, "Şırnak Yayla Balı"...
Devamını Oku ->