10. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin teşvik edilmesi amacıyla ''En Güzel Saanen Keçi ve Sakız Koyun Yarışması'' düzenlendi.
İzmir Kültürpark Fuar Alanı’nda devam eden 10. Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin teşvik edilmesi amacıyla “En Güzel Saanen Keçi ve Sakız Koyun Yarışması” düzenlendi.
İzmir’de tarım ve hayvancılık sektörünün bir araya getiren fuar, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde ilginç bir etkinliğe sahne oldu. Fuar kapsamında düzenlenen koyun keçi güzellik yarışmasında birinci olan hayvanlara gelinlik ve damatlığı sembolize eden tül ve papyon takıldı.
30’a yakın havyanın podyuma çıktığı yarışmada jüri heyeti fiziksel özelliklerine göre yaptığı değerlendirme sonucu Necdet Güven’e ait teke ve Serkan Kaplan’a ait keçi ile İlhan Kafadar’a ait koç ve Mehmet Doğan’a ait koyunu birinci seçti.
Fuar kapsamındaki diğer bir organizasyon ise oğlak yeme yarışması oldu. 5’er kişilik 5 takımın mücadele ettiği yarışmada fırında pişirilmiş oğlağı en hızlı bitiren takım belirlendi. Yarışmada oğlağı dakikalar içinde bitirmeyi başaran Tümosan ekibi birinci oldu.
İzmir Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, oğlak yeme yarışmasını, kamuoyunda keçi etine karşı yerleşen olumsuz yargıyı yıkmak amacıyla düzenlediklerini belirtti.
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->
Batman'ın Sason ilçesinde doğa yürüyüşünde keşfedilen ters lale...
Devamını Oku ->
Kırıkkale'de üreticilere 37,5 milyon lira değerinde ekipman ve...
Devamını Oku ->
Fındık hasadında kullanılan file sistemi, işçilik maliyetlerini...
Devamını Oku ->
Şırnaklı bal üreticisi Enver Külter, "Şırnak Yayla Balı"...
Devamını Oku ->