2012 yılında başlanacak proje ile ilgili ilk toplantı Aydın'da gerçekleştirildi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Bitkisel Üretim Projesi dahilinde, 2012 yılında uygulanmaya başlanılacak olan ve 10 İli kapsayan Jeotermal Seracılık Geliştirme Projesi ile ilgili ilk toplantı Aydın İlinde gerçekleştirildi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, Maden İşleri Genel Müdürlüğü ile Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü tarafından katılım sağlanan toplantı, 3 Şubat 2012 tarihinde Aydın İli, Sultanhisar İlçesi Nysa Otelde gerçekleştirildi.
Toplantıya, Aydın Vali Yardımcısı B. Bestami ALKAN, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Dr. Talat ŞENTÜRK, Sultanhisar Kaymakamı Cevdet ERTÜRKMEN, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Salih KÖKSAL, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ü. Bayram KUTLU, ADÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Faruk DURDU'nu yanı sıra MTA, MİGEM, STK, Oda ve Borsa temsilcileri ile sektör temsilcileri katıldı.
İlk etapta 10 ilde başlatılması planlanan projeyle ilgili gerçekleştirilen ilk toplantıda, Jeotermal kaynakların, sera ısıtmasını da içine alacak şekilde entegre kullanılmasına ve jeotermal sahalarda seracılık yatırımını teşvik etmeye yönelik ilgili tarafların bir araya gelmesi sağlanarak mevcut durumu analiz edildi. Sorunlar ve çözüm öneriler konuşuldu.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun desteklerinden...
Devamını Oku ->
Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Mersin'in...
Devamını Oku ->
Depremde hayvanları ölen üniversite öğrencisi Leyla Ülgü, devlet...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarım Sigortaları...
Devamını Oku ->
Sakız cinsi koyunun çoklu doğum yapma özelliği sayesinde Atilla...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen "Tam Buğday Ekmeğini...
Devamını Oku ->
Veteriner hekimler büyükbaş hayvanları aşılamak için sahaya...
Devamını Oku ->
Ordu'da ramazan ayı dolayısıyla gıda üretimi ve satışı yapan...
Devamını Oku ->