Batman'ın Sason dağlarında yetişen ters lalenin kaçak yollarla Avrupa ülkelerinde satıldığı ihbarını alan Batman Çevre Orman Müdürlüğü, kaçakçılara karşı önlemleri artırdı.
Batman'ın Sason dağlarında yetişen ters lalenin kaçak yollarla Avrupa ülkelerinde satıldığı ihbarını alan Batman Çevre Orman Müdürlüğü, kaçakçılara karşı önlemleri artırdı. Mücadele kapsamında kaçakçılara göz açtırmayan Çevre ve Orman Bakanlığı yetkilileri ters laleleri koruma altına aldı.
Endemik bir tür olduğundan koruma altında olan ters lale bin 400 ila 2 bin 500 rakımlarında yetişiyor. Lalenin çiçeğinin yanı sıra aromatik yağ içeren yaprakları kozmetik sanayiinde kullanılıyor. Bu nedenle de kaçakçıların ilgisini çekiyor.
Ters Lale'nin toplanması, bir yerden başka bir yere nakli yasaklanmış durumda. Kaçakçılara uygulanan cezalar ise 32 bin liradan başlıyor.
Lale kaçakçılarına karşı idari ve hukuki tedbirler yanında Çevre ve Orman Bakanlığı vatandaşlarda bu konudaki farkındalığı arttırmak için eğitim çalışmaları yapıyor.
Sinop'un Türkeli ilçesinde küçük tekneleriyle denize açılan kıyı...
Devamını Oku ->
Denizli'nin Buldan ilçesinde geçen yıl alevlerle savaşırken...
Devamını Oku ->
Konya'nın merkez Meram ilçesinde düzenlenen Geleneksel Bağbozumu...
Devamını Oku ->
Düzce Gümüşova’da yaşayan 23 yaşındaki üniversite mezunu İsrafil...
Devamını Oku ->
Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (KTAE), Karadeniz...
Devamını Oku ->
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tarımsal Uygulama ve Araştırma...
Devamını Oku ->
Muş'ta 11 yıldır tarlalarından topladıkları sebzeleri güneşte...
Devamını Oku ->
Çorum'da verimsiz 120 dekar arazi, devlet destekleri ve uygun...
Devamını Oku ->