Ürgüp Kaymakamı Tuğba Yılmaz, hazırladığı ''A'dan Z'ye Kadın Kadına-Mutlu Kadın Mutlu Aile'' projesi kapsamında, tamamı kadınlardan oluşan ekibiyle köy ve beldelerdeki kadınlarla bir araya gelip onların sorunlarına çözüm üretiyor.
Nevşehire bağlı Ürgüp İlçesi Kaymakamı Tuğba Yılmazın başlattığı proje, başta Ürgüplü kadınlar olmak üzere çevre belde ve köylerde yaşayan pek çok kadın için adeta mutluluk kaynağı oldu.
''A'dan Z'ye Kadın Kadına-Mutlu Kadın Mutlu Aile'' adıyla başlatılan projeyle ilgili detaylı bilgiler veren Kaymakam Yılmaz, Ürgüp Kaymakamlığı olarak bu projeyi başlatırken, toplumun temelinin, mihenk taşının güçlü aile yapısı olduğunun bilincinde olduklarını ve aile içerisinde de kadına önemli sorumluluklar düştüğünü bildiklerini söyledi.
Yaklaşık 8 ay önce başlatılan proje kapsamında, Ürgüp ilçe merkezi ile bağlı belde ve köylerde yaşayan yaklaşık 5 bin kadınla birebir görüşüldü ve çeşitli toplantılar düzenlendi.
Başdere beldesinde yaşayan Ayşe Aygün, proje kapsamında açılan arıcılık kursuna katıldığını ve daha sonra hibe olarak 5 kovan arı aldıklarını anlatarak, bu yıl ilk üretimlerini yaptıklarını, kendilerine ve akrabalarına yetecek kadar bal aldıklarını söyledi.
Yörede yaşayan kadınlar kurslara katılmanın verdiği mutluluğu şu sözlerle ifade ediyorlar.
Samsun'un Salıpazarı ilçesinde coğrafi işaret tescilli kestane...
Devamını Oku ->
Çorum'da Tarım ve Orman Bakanlığınca planlı üretim kapsamına...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin dört bir yanından gelip Ordu’nun bereketli...
Devamını Oku ->
Adana’da yaz sıcakları 35 dereceyi aştı; insandan hayvana herkes...
Devamını Oku ->
Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel...
Devamını Oku ->
Muş'ta 2026 üretim sezonunun ilk hububat hasadı, İl Tarım ve...
Devamını Oku ->
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süt sağan kadın üreticilerin daha...
Devamını Oku ->