Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından tarımsal yeniliklerin yaygınlaştırılması kapsamında "Açıkta Sırık Domates Yetiştiriciliği ve Biyoteknik Mücadele Yöntemlerinin Uygulaması" projesinin tarla günü programı düzenlendi.
Türkoğlu ilçesindeki Muratçakıroğlu Mahallesinde uygulanan proje ile domates yetiştiriciliğini sırıkla domates yetiştiriciliğine kaydırmak olduğu belirtildi. Proje ile aynı zamanda, feromen tuzakları ile kimyasal ilaç kullanmadan domates güvesine karşı biyoteknik mücadele yöntemleri ile birim alandan alınan ürünün verimini artırmak olduğu kaydedildi.
Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, pragramda yaptığı konuşmada, Muratçakıroğlu mahallesinin Kahramanmaraş'ın yaylalarından biri olduğunu ve bu bölgede birim alanda çilek ve domates yetiştiriciliğinde belli bir mesafe aldıklarını söyledi.
Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitü Müdürlüğü Teknik Elemanı Hasan Deda Büyüköztürk ise 3 yıllık olan projelerinin ilk tarla gününü yaptıklarını belirterek, bu proje ile amaçlarının kimyasalı bitirip biyolojik mücadeleye geçmek olduğunu ifade etti.
Kadın çiftçi Bedia Kaplan da İl Müdürülüğü sayesinde ürünlerini artık damlama su yöntemi ile yetiştirdiklerini ve bu sayede verimin arttığı, projeyle birlikte daha fazla ürün elde ettiklerini belirtti.
Sakız cinsi koyunun çoklu doğum yapma özelliği sayesinde Atilla...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen "Tam Buğday Ekmeğini...
Devamını Oku ->
Veteriner hekimler büyükbaş hayvanları aşılamak için sahaya...
Devamını Oku ->
Ordu'da ramazan ayı dolayısıyla gıda üretimi ve satışı yapan...
Devamını Oku ->
Niğde Tarım Orman ve İnsan fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı....
Devamını Oku ->
Çankırı’da vatandaşların ramazan ayı boyunca güvenilir gıda...
Devamını Oku ->
Bayburt’ta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü hayvancılıkla uğraşan...
Devamını Oku ->
Anadolu’nun eşsiz güzelliklerinden biri daha tescillenerek koruma...
Devamını Oku ->