Tatlı su balıklarından ve sadece İzlanda bölgesinde yetiştirildiği bilinen tilapia balığı, Bitlis'in Güroymak ilçesindeki Budaklı Kaplıcası suyunda üretilecek.
Budaklı köyünde bulunan ve 40 derece sıcaklıktaki suda özellikle yazın şifa arayan yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri haline gelen kaplıcanın, ilçe ekonomisine de katkı sağlaması için girişimlerde bulunuluyor.
Bu kapsamda, tilapia balığının üretilmesi ve desteklenmesi için Güroymak Kaymakamlığınca hazırlanarak İçişleri Bakanlığının Kırsal Kesimi Destekleme Projesi Birimine sunulan projenin gerçekleşmesiyle Türkiye'de ilk defa kaplıca suyunda balık yetiştirilecek.
Güroymak Kaymakamı Çağlayan Kaya, kaplıca suyunda tilapia balığı üretmeyi planladıklarını belirterek, projenin kabul edilmesiyle kaplıcanın bulunduğu alana balık çiftliği kuracaklarını söyledi.
Mikroklima özelliğiyle öne çıkan Erzincan'da, kış aylarında da...
Devamını Oku ->
Tokat'ın Zile ilçesinde emekli olduktan sonra hobi amaçlı çilek...
Devamını Oku ->
Ormanlarla birlikte içindeki canlı türlerini de koruyup...
Devamını Oku ->
Konya’da "Kentsel ve Kırsal Alanlarda İstihdam Yoluyla Uyumun...
Devamını Oku ->
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü “Dünya Balıkçılık Günü”nü...
Devamını Oku ->
Doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Bolu’da yaşayan akbabalar...
Devamını Oku ->
Kırşehir’de ürün kaybının en aza düşürülmesi amacıyla kuraklığa...
Devamını Oku ->
Kafes balıkçılığında başarılı bir yükseliş yakalayan Adanalı...
Devamını Oku ->