Karabük Üniversitesi son zamanlarda adını sıkça duymaya başladığımız topraksız tarım konusunda çalışmalar yapıyor. Hidroponik yeşil yem üretiminde bir kilo arpa tohumundan 6 günde 6 kilo yem elde edildi.
Karabük Üniversitesi Eskipazar Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü Başkanı Yrd.Doç. Dr. Muhammet Karaşahin, hidroponik yeşil yem üretiminde bir kilo arpa tohumundan 6 günde 6 kilo yem elde ettiklerini söyledi.
Karaşahin, hidroponik yeşil yem sisteminde kuru madde oranı ve verim artışına yönelik araştırma yaptıklarını ve bir kilo tohumdan 6 kilo yerine 10 kilo ürün almak için çalıştıklarını anlattı.
Muhammet Karaşahin Avustralya'da 10 yılı aşkın süredir üzerinde çalışma yapılan topraksız tarım yönteminin ülkemize henüz yeni yeni girdiğini söyledi. Meslek yüksekokulunun bodrum katına kurdukları bir odada çalışmaları yaptıklarını ifade eden Yrd.Doç. Dr. Muhammet Karaşahin, hidroponik yeşil yemin saanen keçilerinde süt verimi ve canlı ağırlık artışı üzerine etkilerinin arttığını da belirtti.
Samsun'un Salıpazarı ilçesinde coğrafi işaret tescilli kestane...
Devamını Oku ->
Çorum'da Tarım ve Orman Bakanlığınca planlı üretim kapsamına...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin dört bir yanından gelip Ordu’nun bereketli...
Devamını Oku ->
Adana’da yaz sıcakları 35 dereceyi aştı; insandan hayvana herkes...
Devamını Oku ->
Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel...
Devamını Oku ->
Muş'ta 2026 üretim sezonunun ilk hububat hasadı, İl Tarım ve...
Devamını Oku ->
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süt sağan kadın üreticilerin daha...
Devamını Oku ->