Safranbolu İlçesi Alören Köyünde bulunan Angus cinsi besi sığırlarından oluşan Yarı Açık Besi İşletmesi törenle tanıtıldı
Safranbolu İlçesi Alören Köyünde bulunan Angus cinsi besi sığırlarından oluşan Yarı Açık Besi İşletmesi törenle tanıtıldı.
Törene, Karabük Valisi İzzettin Küçük, İlçe Kaymakamları, daire amirleri ve çok sayıda çiftçi katıldı.
Törende bir konuşma yapan Karabük Valisi İzzettin Küçük, böyle örnek bir işletmenin Karabük'te bulunmasının önemli bir gelişme olduğunu, bu gibi işletme sayılarının artacağına inandığını söyledi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdür Vekili İzzet MURAT ise, işletmenin 8 dekar üzerine kurulu olduğunu, işletmede şuan 131 adet angus cinsi besi sığırı bulunduğunu, bu sığırların kalitesiz meralardan en iyi faydalanabilen ırk olduğunu, barınma maliyetleri düşük olduğu için diğer çiftçilerin de fazla masraf yapmadan buna benzer işletmeleri kurabileceğini anlattı. Üreticilerin incelemelerde bulunduğu tesis büyük ilgi gördü.
Bursa' da et, tavuk ve süt ürünleri gibi yüksek riskli hayvansal...
Devamını Oku ->
Van'da ailesinin üçüncü kuşak temsilcisi olarak arıcılık yapan...
Devamını Oku ->
Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Manavgat ilçesinde 100 metrekarede 55 bin bitki...
Devamını Oku ->
Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün yürüttüğü Kırsalda Bereket,...
Devamını Oku ->
Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi iş...
Devamını Oku ->
Ordu’da hayata geçirilen ve arılarını verimini artırmayı...
Devamını Oku ->
Samsun'un Alaçam ilçesinin yüksek kesimlerinde kar etkili oldu....
Devamını Oku ->