Karadeniz'de fındığa dayalı tarım yapan üreticiler, ekonomik kazançlarını arttırmak amacıyla yetiştirdikleri kivi ve çilek ile ek gelir sağlıyor.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Ordu İl Müdürü Kemal Yılmaz, kentte ürün çeşitlendirme çalışmaları kapsamında kivi ve çilek yetiştirildiğini söyledi.
Kivi üretiminde Yalova'dan sonra Ordu'nun 2. sırada yer aldığını vurgulayan Yılmaz, yaklaşık 3 bin dekarlık alanda kivi yetiştirildiğini ve 2015 yılında 6 bin 500 ton kivi üretildiğini kaydetti.
İllerinde 10 bin dekara yakın bir alan daha bulunduğunu ve buralarda kivi yetiştiriciliği yapılabileceğini belirten Yılmaz, “Bu alanları da kivi üretimine kazandırdığımız takdirde Ordu fındık ve balda olduğu gibi kivide de ilk sıradaki yerini alacaktır" dedi.
Yöredeki ekolojinin çilek üretimine de uygun olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Burada üretilen çilekte aroması farklı olması ve pazar değerinin yüksek olması nedeniyle üretimin geliştirilmesi için çalışmalar gerçekleştirdik. Gelinen noktada çilek üretimini 200 dekarın üzerine çıkardık” diye konuştu.
Yılmaz, kivi ve çileğin, fındık üreticisine ek gelir sağladığını ifade etti.
Vali Yardımcısı Engin Avcı da Ordu'nun son yıllarda turizm açısından önemli ivme kazandığına dikkati çekerek, turizmi değişik sektörlerle de entegre etmek gerektiğini belirtti.
Avcı, tarım sektörünün bu anlamda önemli bir yeri olduğunu söyleyerek, “Ordu'nun en önemli geçim kaynağı fındık, alternatifsiz bir ürün. Ama fındığın yanında Ordu, son dönemde özellikle balıyla, çileğiyle ve kivisiyle de ön plana çıkmaya başladı" dedi.
Samsun'un Salıpazarı ilçesinde coğrafi işaret tescilli kestane...
Devamını Oku ->
Çorum'da Tarım ve Orman Bakanlığınca planlı üretim kapsamına...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin dört bir yanından gelip Ordu’nun bereketli...
Devamını Oku ->
Adana’da yaz sıcakları 35 dereceyi aştı; insandan hayvana herkes...
Devamını Oku ->
Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel...
Devamını Oku ->
Muş'ta 2026 üretim sezonunun ilk hububat hasadı, İl Tarım ve...
Devamını Oku ->
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süt sağan kadın üreticilerin daha...
Devamını Oku ->