Kayseri'de iyi tarım uygulamalarına ilgi artıyor. 2010 yılında bir üretici ile uygulanmaya başlayan İyi Tarım Uygulamalarına verilen destek üreticinin dikkatini çekti.
Haber : Kayseri İl Enformasyon
Fotoğraf : Filiz YILDIZ
Kamera : İsmail Tolga PEKŞEN
2015 yılında Kayseri’de toplam 73 üretici tarafından 6 bin dekar alanda iyi tarım üretimi yapıldı. Bu yıl da Develi, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçelerinde projeye yeni katılan 21 üreticiye görünürlük tabelaları, branda ve uyarı levhaları dağıtıldı.
İş ve işçi sağlığını korumayı hedef alan İTU projesiyle, üreticilere kimyasal ilaçlama ve gübreleme sırasında kullanacakları ilaçlama ekipmanları ve ilkyardım malzemeleri dağıtılarak konuyla ilgili eğitimler verildi.
İyi Tarım Uygulamaları projesinde yer alan Develi ilçesi üreticilerinden Mehmet Döndü, daha önce kendi çabalarıyla yapmış oldukları çalışmalarda eksikliklerinin olduklarını fark ettiklerini belirterek, İl Müdürlüğü teknik personelinin bilgilerinden faydalanmak amacıyla projeye dahil olduklarını söyledi.
Konya’da "Kentsel ve Kırsal Alanlarda İstihdam Yoluyla Uyumun...
Devamını Oku ->
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü “Dünya Balıkçılık Günü”nü...
Devamını Oku ->
Doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Bolu’da yaşayan akbabalar...
Devamını Oku ->
Kırşehir’de ürün kaybının en aza düşürülmesi amacıyla kuraklığa...
Devamını Oku ->
Kafes balıkçılığında başarılı bir yükseliş yakalayan Adanalı...
Devamını Oku ->
İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, "Deniz Dibinden Olta...
Devamını Oku ->
Renkleri ve güzelliğiyle süs bitkileri sektörünün gözdesi...
Devamını Oku ->
Bursa' da et, tavuk ve süt ürünleri gibi yüksek riskli hayvansal...
Devamını Oku ->