Gümüşhane'nin Kelkit, Şiran ve Köse ilçeleri ile 8 belde ve 161 köyün evsel atıkları, Bayburt Çöp Toplama İstasyonu'na toplanıyor. Bu sayede Türkiye'de organik süt üretiminin büyük bölümünün elde edildiği yöre korunması amaçlanıyor.
Gümüşhane'nin Kelkit, Şiran ve Köse ilçeleri ile 8 belde ve 161 köyün evsel atıkları, Bayburt Çöp Toplama İstasyonu'na toplanıyor. Bu sayede Türkiye'de organik süt üretiminin büyük bölümünün elde edildiği yöre korunması amaçlanıyor.
Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, Gümüşhane Belediyeler Birliği tarafından ilçeye kurulan çöp toplama istasyonu ile Kelkit, Köse ve Şiran ovalarının kirlilikten arınacağını, Türkiye'de organik sütün yüzde 80'ini karşılayan Kelkit'te, organik tarıma çok büyük katkı sağlanacağını söyledi. Duran, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun destekleri ve Gümüşhane Belediyeler Birliği'nin katkıları ile mülkiyeti Kelkit Belediyesine ait yaklaşık 5 bin metrekarelik alana modern çöp aktarma istasyonunu kurulduğunu belirterek, "Vahşi çöp depolama alanımızı kapattık, ilçemizin çöplerini bu istasyona getirerek, buradan Bayburt Çöp Toplama İstasyonu'na naklediyoruz. Artık evsel atıklar çevreyi kirletmeyecek. Organik tarım ve hayvancılığın en büyük tesisi ilçemizde bulunuyor ve Türkiye'nin organik süt üretiminin yüzde 80'i ilçemizden karşılanıyor. Ayrıca, ilçemizde organik tarımla ilgili ciddi çalışmalar var. Çöp aktarma istasyonumuz, organik tarımın gelişmesi yönünde büyük bir adım oldu. İstasyonumuz sadece insan sağlığı açısından değil, arazi açısından da büyük önem taşıyor. Kelkit, Şiran, Köse ilçe merkezleri, beldeler ve köylerin çevre kirliliğinin ortadan kalkması organik tarıma çok büyük katkı sağlayacaktır. Kelkit ve Şiran ovalarına hayat veren Kelkit Çayı'nın evsel atıklar nedeniyle kirlenmesinin de önüne geçilecek" diye konuştu.
Samsun'un Salıpazarı ilçesinde coğrafi işaret tescilli kestane...
Devamını Oku ->
Çorum'da Tarım ve Orman Bakanlığınca planlı üretim kapsamına...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin dört bir yanından gelip Ordu’nun bereketli...
Devamını Oku ->
Adana’da yaz sıcakları 35 dereceyi aştı; insandan hayvana herkes...
Devamını Oku ->
Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel...
Devamını Oku ->
Muş'ta 2026 üretim sezonunun ilk hububat hasadı, İl Tarım ve...
Devamını Oku ->
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süt sağan kadın üreticilerin daha...
Devamını Oku ->