Türkiye'de sadece birkaç arıcı tarafından üretilen "arı ekmeği", insan sağlığına pek çok yararı olmasına rağmen yeteri kadar bilinmiyor.
Türkiye'deki ismi arı ekmeği olan bu besin deposu, yurtdışında "perga" olarak biliniyor. Polenin işlenmiş hali olan ürün için arılar, doğadaki çiçek tozunu ayaklarının arkasına alarak kovana getiriyor.
Arılar, bu polenleri kendi salgısıyla altıgenlerin içine depoluyor. Ardından pupadan çıkan yavru arı 5 gün boyunca bu arı ekmeğini yiyor. Arının ilk besini olduğu için bu ürüne "bebek maması" da deniliyor.
Uludağ Üniversitesi Arıcılık Araştırma ve Geliştirme Merkezi Kurucusu Prof. Dr. Ercan Dülgeroğlu, arı ekmeğinin vitaminler, inorganik elementler, aminoasitlerce zengin bir besin kaynağı olduğunu belirterek, arı ekmeği tüketiminin insan sağlığına birçok yararı bulunduğuna kaydetti.
Bursa'da arı ekmeği üreten İslam Dikbıyık ise çok değerli bir besin olan bu ürünün Türkiye'de henüz pek bilinmediğini söyleyerek, Arı ekmeği üretimine 2013 yılında başladığını ifade etti.
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->
Batman'ın Sason ilçesinde doğa yürüyüşünde keşfedilen ters lale...
Devamını Oku ->
Kırıkkale'de üreticilere 37,5 milyon lira değerinde ekipman ve...
Devamını Oku ->
Fındık hasadında kullanılan file sistemi, işçilik maliyetlerini...
Devamını Oku ->
Şırnaklı bal üreticisi Enver Külter, "Şırnak Yayla Balı"...
Devamını Oku ->