Toros Dağlarında yetişen kuzugöbeği mantarının hasadına başlandı. Bölge halkı için önemli bir gelir kaynağı haline gelen kuzugöbeği mantarı, kilogramı 60-70 liradan satışa sunuluyor.
Toros Dağları’nda yetişen kuzugöbeği mantarının hasadına başlandı. Bölge halkı için önemli bir gelir kaynağı haline gelen kuzugöbeği mantarı, kilogramı 60-70 liradan satışa sunuluyor. Dağ köylerinde yaşayan ve gelir düzeyi düşük vatandaşlar, topladıkları mantarları satarak, gelir elde ediyor.
Antalya’nın Akseki ilçesi Cendeve Mahallesi'nde yaşayan İsmail İpek, kuzugöbeği mantarını zor şartlarda topladıklarını anlattı. Mantarın nisan ve mayıs aylarında toplandığını belirten İpek, "Geçen yıl kuzugöbeği mantarının kilosu 30 lira civarındaydı. Bu yıl ise dağlarda az bulunmasından dolayı 60-70 liradan alıcı buluyor" dedi. Kuzugöbeği mantarının her yerde yetişmediğini, güneş gören, karlı, sedir ve ladin ağacı olan bölgelerde bulunabileceğini bildiren İpek, bir kişinin günde ortalama 1 kilogram mantar toplayabildiğini kaydetti.
Ankara'da yaşayan Hatice Çelik de her yıl ilçeye kuzugöbeği mantarı toplamaya geldiğini söyledi. Çelik, "Biz kuzugöbeği mantarını çok seviyoruz. Kurutup, kış aylarında istediğimiz zaman yemek için topluyoruz" diye konuştu.
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->
Batman'ın Sason ilçesinde doğa yürüyüşünde keşfedilen ters lale...
Devamını Oku ->
Kırıkkale'de üreticilere 37,5 milyon lira değerinde ekipman ve...
Devamını Oku ->
Fındık hasadında kullanılan file sistemi, işçilik maliyetlerini...
Devamını Oku ->
Şırnaklı bal üreticisi Enver Külter, "Şırnak Yayla Balı"...
Devamını Oku ->