Doğa Koruma ve Milli Parklar Mersin Şube Müdürlüğü tarafından, ''Doğaya Yaban Hayvanı Yerleştirme Programı'' kapsamında, Erdemli ilçesinde 300 kınalı keklik doğaya salındı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Mersin Şube Müdürü Ahmet Çörtük, ilçeye bağlı Yeniyurt Mahallesi Kale mevkisinde düzenlenen törende, keklik popülasyonunu artırmak için doğaya keklik saldıklarını söyledi.
Çörtük, Malatya Keklik Üretme İstasyonu'ndan getirilen 2 bin kekliğin çeşitli ilçelerde doğaya salındığını belirtti.
Son 11 yılda toplam 12 bin kınalı kekliğin doğaya salındığını ifade eden Çörtük, tarım alanlarında en önemli mücadele şeklinin biyolojik mücadele olduğunu ve kekliklerin bu mücadelede önemli bir yeri olduğunu söyledi.
Depremde hayvanları ölen üniversite öğrencisi Leyla Ülgü, devlet...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarım Sigortaları...
Devamını Oku ->
Sakız cinsi koyunun çoklu doğum yapma özelliği sayesinde Atilla...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen "Tam Buğday Ekmeğini...
Devamını Oku ->
Veteriner hekimler büyükbaş hayvanları aşılamak için sahaya...
Devamını Oku ->
Ordu'da ramazan ayı dolayısıyla gıda üretimi ve satışı yapan...
Devamını Oku ->
Niğde Tarım Orman ve İnsan fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı....
Devamını Oku ->
Çankırı’da vatandaşların ramazan ayı boyunca güvenilir gıda...
Devamını Oku ->