Baharın müjdecisi olan cemrelerden ikincisinin suya düşmesiyle Güney Ege'ye adeta bahar geldi, kırlar rengarenk çiçeklerle kaplandı.
Baharın müjdecisi olan cemrelerden ikincisinin suya düşmesiyle Güney Ege'ye adeta bahar geldi, kırlar rengarenk çiçeklerle kaplandı.
Halk arasında baharın müjdecisi olarak kabul edilen ve Arapça "ateş halinde", "yanmış halde" veya "kor" anlamına gelen ve ısınmayı ifade eden cemrelerin ilkinin havaya düşmesinin ardından bugün ikinci de cemre suya düştü.
Cemrenin düşmesiyle Güney Ege'de bulunan Marmaris ve Datça yarımadalarına adeta bahar geldi. Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, hava sıcaklığının 19 dereceye çıktığı Marmaris'te deniz suyu sıcaklığı ise 16 derece ölçüldü.
Güneşli havayı fırsat bilenlerden bazıları sabah sporlarını sahilde yaptı, bazıları ise köpeklerini gezdirdi.
Marmaris'in Hisarönü, Tugut ve Selimiye köylerinde ise kırlar ve bahçeler rengarenk çiçeklerle kaplandı. Aileleriyle kırlarla dolaşanlar, baharın yaklaşmasının sevincini yaşadı. Çiçek toplayan çocuklar, koşup oynayarak güzel vakit geçirdi.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun desteklerinden...
Devamını Oku ->
Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Mersin'in...
Devamını Oku ->
Depremde hayvanları ölen üniversite öğrencisi Leyla Ülgü, devlet...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarım Sigortaları...
Devamını Oku ->
Sakız cinsi koyunun çoklu doğum yapma özelliği sayesinde Atilla...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen "Tam Buğday Ekmeğini...
Devamını Oku ->
Veteriner hekimler büyükbaş hayvanları aşılamak için sahaya...
Devamını Oku ->
Ordu'da ramazan ayı dolayısıyla gıda üretimi ve satışı yapan...
Devamını Oku ->