Kırıkkale'de Fabrikalar Mahallesi Arpacık Caddesi üzerinde bulunan Kırıkkale Belediyesi'ne ait, Kamberoğulları Şirketi tarafından işletilen kesimhanenin açılışı yapıldı.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, kesimhaneye 08.12.2015 tarihinde Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik, Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği ve Hayvansal Gıdaların Resmi Kontrollerine ilişkin özel kuralları belirleyen yönetmeliğe istinaden şartlı onay verildiğini, faaliyete geçen bu işletmede günlük 45 adet Büyükbaş ve 150 adet de küçükbaş hayvanın kesiminin gerçekleştirileceğini belirtti.
Düzenlenen açılışa; Vali Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Kırbaş, Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Gazi Karafilik, Kamberoğulları Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Akyön ve vatandaşlar katıldı.
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı da Kırıkkale’nin ihtiyacı olan bir kesimhaneye kavuştuklarını, belediye olarak bu işletmeye ellerinden gelen desteği verdiklerini ifade etti.
Konuşmaların ardından Kesimhanenin ruhsatı, Vali Kolat ve Belediye Başkanı Saygılı tarafından, Kamberoğulları Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Akyön’e teslim edildi.
Depremde hayvanları ölen üniversite öğrencisi Leyla Ülgü, devlet...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarım Sigortaları...
Devamını Oku ->
Sakız cinsi koyunun çoklu doğum yapma özelliği sayesinde Atilla...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen "Tam Buğday Ekmeğini...
Devamını Oku ->
Veteriner hekimler büyükbaş hayvanları aşılamak için sahaya...
Devamını Oku ->
Ordu'da ramazan ayı dolayısıyla gıda üretimi ve satışı yapan...
Devamını Oku ->
Niğde Tarım Orman ve İnsan fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı....
Devamını Oku ->
Çankırı’da vatandaşların ramazan ayı boyunca güvenilir gıda...
Devamını Oku ->