Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından, 81 ilin kadın girişimcilerinin katılımıyla düzenlenen yöresel ürün tanıtımı açılış töreni Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı.
Törene, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Kadın Girişimcileri Kurulu Başkanı Suna Arpaçay Özer, davetliler ve vatandaşlar katıldı.
Açılış töreninde konuşan Vali Ali Kolat, Kırıkkale’de ayçiçeği ekimi alanı hakkında bilgi vererek ilin ayçiçeği ekiminde Türkiye’de üçüncü sırada olduğunu belirtti.
Ayçekirdeği ve diğer kuruyemişlerin pazarlanabilmesi için Kalecik kavşağında imar çalışması yürüttüklerini ifade eden Kolat, Yeşil Vadi’de de yöresel ürünlerin sergileneceği bir alan oluşturduklarını kaydetti.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Kırıkkale İl Müdürü Recep Kırbaş, ayçekirdeğinin ilde üretilen ürünler arasında önemli bir yeri olduğunu belirterek, festival alanında açtıkları stantta da yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdiklerini ifade etti.
Kadın Girişimcileri Kurulu Başkanı Suna Arpaçay Özer ise festival hakkında bilgiler verdi. Özer, festival kapsamında 81 ilden gelen kadın girişimcilerin bir araya geldiğini ve ürünlerini tanıttıklarını söyledi.
Depremde hayvanları ölen üniversite öğrencisi Leyla Ülgü, devlet...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarım Sigortaları...
Devamını Oku ->
Sakız cinsi koyunun çoklu doğum yapma özelliği sayesinde Atilla...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen "Tam Buğday Ekmeğini...
Devamını Oku ->
Veteriner hekimler büyükbaş hayvanları aşılamak için sahaya...
Devamını Oku ->
Ordu'da ramazan ayı dolayısıyla gıda üretimi ve satışı yapan...
Devamını Oku ->
Niğde Tarım Orman ve İnsan fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı....
Devamını Oku ->
Çankırı’da vatandaşların ramazan ayı boyunca güvenilir gıda...
Devamını Oku ->