Sivas'ta bazı vatandaşlar, soğuk havanın etkisiyle yüzeyi buz tutan Kızılırmak'ta "Eskimo usulü" balık avlıyor.
Türkiye'nin en uzun nehri Kızılırmak'a balık avlamaya gelen bazı vatandaşlar, buz tabakasını balta ve nacakla kırıp, "basma tor" tabir edilen ağlar ve benzeri av malzemeleriyle balık tutuyor.
Kimi balık tutkunları, buz tabakasının üzerinde zıplayarak balıkların ağa takılması için çaba sarf ediyor. Yüzeyi buz tutan ırmakta balık avlamanın keyfini çıkaran vatandaşlar, hem hoşça vakit geçiriyor hem de evine balık götürüyor.
Esenyurt Mahallesi'nde yaşayan Rüştü Polat, kışın ırmağın yüzeyi buz tuttuğu zamanlarda arkadaşlarıyla balık avlamaya geldiklerini söyledi.
"Eskimo usulü" balık avlamanın daha keyifli olduğunu belirten Polat, balta ve nacaklarla buzu kırarak yer açtıklarını ve balığı bu şekilde avladıklarını ifade etti.
Depremde hayvanları ölen üniversite öğrencisi Leyla Ülgü, devlet...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarım Sigortaları...
Devamını Oku ->
Sakız cinsi koyunun çoklu doğum yapma özelliği sayesinde Atilla...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen "Tam Buğday Ekmeğini...
Devamını Oku ->
Veteriner hekimler büyükbaş hayvanları aşılamak için sahaya...
Devamını Oku ->
Ordu'da ramazan ayı dolayısıyla gıda üretimi ve satışı yapan...
Devamını Oku ->
Niğde Tarım Orman ve İnsan fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı....
Devamını Oku ->
Çankırı’da vatandaşların ramazan ayı boyunca güvenilir gıda...
Devamını Oku ->