Kızıltepe'de kurulan ve 45 gün sürecek yeşil zeytin pazarında vatandaşın yemeklik zeytin ihtiyacı karşılanıyor.
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde kurulan ve 45 gün sürecek yeşil zeytin pazarında vatandaşın yemeklik zeytin ihtiyacı karşılanıyor.
İlçe Otogar alanında kurulan pazarda, bölge illerden getirilen zeytinin çeşidine göre kilo gram fiyatı 4 ile 10 lira arasında alıcı bulduğu ve günde ortalama 15 ton zeytin satıldığı belirtildi.
Zeytin ticaretiyle 6 yıldan beri uğraşan Halil Hakan, bu yıl bir çok yerde zeytin rekoltesinin az olması sebebiyle çok sıkıntı çektiklerini söyledi.
Zeytin fiyatlarının yüksek olmasından dolayı vatandaşın zeytin almaktan çekindiğini ifade eden Hakan, Kızıltepeli ailelerin ortalama 10 kilogram kadar, kalabalık ailelerin ise 40 ila 50 kiloya kadar zeytin aldığını belirtti.
Zeytin fiyatlarının 4 ile 10 lira arasında değiştiğini kaydeden hakan, “Zeytinler, Hatay, Nizip, Mersin, Mut ve çeşitli yerlerden geliyor. Balıkesir'den Gemlik'ten geliyor. Tezgah başı günde 500 kilogram satılıyor. Bu pazarda günde ortalama 15 ton zeytin satılıyor. Sezon zeytin durumuna bağlı olarak bir ay ile 45 gün arasında sürüyor. Yağışlardan dolayı zeytinin dalında erken siyahlaşmasından dolayı sezonun 45 gün süreceğini zannetmiyorum" diye konuştu.
Samsun'un Salıpazarı ilçesinde coğrafi işaret tescilli kestane...
Devamını Oku ->
Çorum'da Tarım ve Orman Bakanlığınca planlı üretim kapsamına...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin dört bir yanından gelip Ordu’nun bereketli...
Devamını Oku ->
Adana’da yaz sıcakları 35 dereceyi aştı; insandan hayvana herkes...
Devamını Oku ->
Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel...
Devamını Oku ->
Muş'ta 2026 üretim sezonunun ilk hububat hasadı, İl Tarım ve...
Devamını Oku ->
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süt sağan kadın üreticilerin daha...
Devamını Oku ->