Giresun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Angın, fındık verimini düşüren külleme hastalığına karşı mutlaka koruyucu ilaçlama yapılması gerektiğini bildirdi.
Giresun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Angın, fındık verimini düşüren ve son yıllarda etkisi giderek artan külleme hastalığına karşı çotanak bağlama döneminde mutlaka koruyucu ilaçlama yapılması gerektiğini söyledi.
Angın, bölgede ilk olarak 2013 yılında görülmeye başlanılan külleme hastalığının, 2015 ve 2016 yıllarında etkisinin daha da yoğun olarak hissedildiğini belirtti.
Hastalık etmenlerinin mart sonu-nisan ayı içinde bulaşmaya başlayarak, artan nemle birlikte çoğaldığını ifade eden Angın, hastalığın rüzgarla birlikte tüm fındık alanlarına yayıldığını kaydetti.
Angın, hastalıkla mücadelede kültürel önlemlerin yanında zirai ilaçlı mücadelenin de önemli olduğunu vurguladı. Angın, külleme hastalığıyla mücadeleye ilişkin detaylı bilgi almak isteyen üreticilerin il ya da ilçe müdürlüklerine başvurabileceklerini de sözlerine ekledi.
Konya’da "Kentsel ve Kırsal Alanlarda İstihdam Yoluyla Uyumun...
Devamını Oku ->
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü “Dünya Balıkçılık Günü”nü...
Devamını Oku ->
Doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Bolu’da yaşayan akbabalar...
Devamını Oku ->
Kırşehir’de ürün kaybının en aza düşürülmesi amacıyla kuraklığa...
Devamını Oku ->
Kafes balıkçılığında başarılı bir yükseliş yakalayan Adanalı...
Devamını Oku ->
İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, "Deniz Dibinden Olta...
Devamını Oku ->
Renkleri ve güzelliğiyle süs bitkileri sektörünün gözdesi...
Devamını Oku ->
Bursa' da et, tavuk ve süt ürünleri gibi yüksek riskli hayvansal...
Devamını Oku ->