Körfezde balık çeşitliliği yapay resiflerle artacak

19 February Monday, 2024
İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü deniz yaşamını desteklemek amacıyla bir proje başlattı. Aliağa Körfezi'ne bırakılan yapay resiflerle denizde balık popülasyonu artacak. İl Müdürü Mustafa Şahin, çalışmanın sürdürülebilir balıkçılığa da katkı sağlayacağını belirtti.
Körfezde balık çeşitliliği yapay resiflerle artacak
Haber: İzmir İl Enformasyon

Yapay resifler denize bırakıldı, Aliağa Körfezinde balıklar için yeni yaşam alanları açıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün desteğiyle başlatılan proje İzmir’de balıkçılığa katkı sağlayacak.

Aliağa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün Aliağa Belediyesi iş birliğiyle yürüttüğü çalışma kapsamında toplamda 600 adet resif suya bırakılacak.

Yapay resiflerin balıkçılığa da katkı sağlayacağını belirten İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, "Doğal deniz yaşamını korumak ve çoğaltmak için önemli bir adım attık. Yapay resifler, deniz biyolojisinin zenginleşmesine ve balıkçılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlayacak.” dedi.

Körfezdeki deniz yaşamını çeşitlendirmek için bırakılan resifler, deniz tabanında yaşam alanı ve üreme yerleri sağlayarak ekosistemin zenginleşmesine katkıda bulunacak.

Yapay resif projesi, sadece Aliağa Körfezi'nin değil, aynı zamanda çevre koruma ve sürdürülebilir balıkçılık alanında ülke genelindeki benzer projeler için de bir örnek teşkil ediyor. Bu tür çevresel projelerin yaygınlaştırılmasıyla deniz ekosistemlerinin korunması ve gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakılması hedefleniyor.

Projenin ilk resifleri, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa ŞAHİN, Aliağa Belediye Başkanı Serkan ACAR İlçe Kaymakamı Zekeriya GÜNEY Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Bülent CANATAN İlçe Tarım ve Orman Müdürü Selim AKSAKAL Su Ürünleri Kooperatifi Yönetim kurulu Üyeleri ve Başkanının katılımıyla denizle buluştu.
izmir aliağa körfez balıkçılık yapay resif deniz su ürünleri tarım ve orman