Tunceli'de, girişimcilik kursunu başarıyla tamamladıktan sonra KOSGEB'den aldığı krediyle iş yeri açan ev hanımı, yöreye özgü dağ sarımsağı, Ovacık fasulyesi ve Pülümür balı gibi ürünler satıyor.
Ev hanımı Yeter Aras, girişimcilik kursunu başarıyla tamamladıktan sonra kredi desteğiyle açtığı iş yerinde yöresel ürünler satarak aile bütçesine katkıda bulunuyor.
Atatürk Mahallesi'ndeki dükkânında Tunceli dağ sarımsağı, Ovacık fasulyesi ve Pülümür balı gibi çeşitli yöresel ürünler satan 3 çocuk annesi Yeter Aras, iş yerini yaklaşık bir yıl önce açtığını anlattı.
Bu işletmeyi açmadan önce ev hanımı olduğunu belirten Aras, KOSGEB destekli bir işletme kurabilmek için kursa başladığını ve sonra da işletme kurmaya karar verdiğini ifade etti.
Aras, insanların son dönemde doğal ürünlere yöneldiğine dikkati çekerek, iş hayatına atıldığı için mutlu olduğunu ve bir kadın olarak işletmecilik yapmaktan son derece mutluluk duyduğunu belirtti.
Yeter Aras, iş yerindeki birçok ürünün Tunceli yöresine ait olduğunu, diğer illerin meşhur ürünlerini de sattığını sözlerine ekledi.
Mikroklima özelliğiyle öne çıkan Erzincan'da, kış aylarında da...
Devamını Oku ->
Tokat'ın Zile ilçesinde emekli olduktan sonra hobi amaçlı çilek...
Devamını Oku ->
Ormanlarla birlikte içindeki canlı türlerini de koruyup...
Devamını Oku ->
Konya’da "Kentsel ve Kırsal Alanlarda İstihdam Yoluyla Uyumun...
Devamını Oku ->
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü “Dünya Balıkçılık Günü”nü...
Devamını Oku ->
Doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Bolu’da yaşayan akbabalar...
Devamını Oku ->
Kırşehir’de ürün kaybının en aza düşürülmesi amacıyla kuraklığa...
Devamını Oku ->
Kafes balıkçılığında başarılı bir yükseliş yakalayan Adanalı...
Devamını Oku ->