Tunceli'de, girişimcilik kursunu başarıyla tamamladıktan sonra KOSGEB'den aldığı krediyle iş yeri açan ev hanımı, yöreye özgü dağ sarımsağı, Ovacık fasulyesi ve Pülümür balı gibi ürünler satıyor.
Ev hanımı Yeter Aras, girişimcilik kursunu başarıyla tamamladıktan sonra kredi desteğiyle açtığı iş yerinde yöresel ürünler satarak aile bütçesine katkıda bulunuyor.
Atatürk Mahallesi'ndeki dükkânında Tunceli dağ sarımsağı, Ovacık fasulyesi ve Pülümür balı gibi çeşitli yöresel ürünler satan 3 çocuk annesi Yeter Aras, iş yerini yaklaşık bir yıl önce açtığını anlattı.
Bu işletmeyi açmadan önce ev hanımı olduğunu belirten Aras, KOSGEB destekli bir işletme kurabilmek için kursa başladığını ve sonra da işletme kurmaya karar verdiğini ifade etti.
Aras, insanların son dönemde doğal ürünlere yöneldiğine dikkati çekerek, iş hayatına atıldığı için mutlu olduğunu ve bir kadın olarak işletmecilik yapmaktan son derece mutluluk duyduğunu belirtti.
Yeter Aras, iş yerindeki birçok ürünün Tunceli yöresine ait olduğunu, diğer illerin meşhur ürünlerini de sattığını sözlerine ekledi.
Samsun'un Salıpazarı ilçesinde coğrafi işaret tescilli kestane...
Devamını Oku ->
Çorum'da Tarım ve Orman Bakanlığınca planlı üretim kapsamına...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin dört bir yanından gelip Ordu’nun bereketli...
Devamını Oku ->
Adana’da yaz sıcakları 35 dereceyi aştı; insandan hayvana herkes...
Devamını Oku ->
Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel...
Devamını Oku ->
Muş'ta 2026 üretim sezonunun ilk hububat hasadı, İl Tarım ve...
Devamını Oku ->
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süt sağan kadın üreticilerin daha...
Devamını Oku ->