Sokak hayvanlarının beslenme ve su ihtiyaçlarını gidermek için şehrin çeşitli yerlerinde ''beslenme odakları'' oluşturuldu
Adana Kozan Belediyesi sokak hayvanlarının beslenme ve su ihtiyaçlarını gidermek için şehrin çeşitli yerlerine ''beslenme odakları'' yerleştirdi.
Zaman ayarlı cihazlar, üzerlerindeki sensörler aracılığıyla haznesindeki mamayı, beslenme bölümüne dökerek hayvanların yemesine olanak sunuyor.
Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Söğüt, aynı anda 150 sokak hayvanının barınabileceği geçici hayvan bakım merkezi kurduklarını, kısırlaştırılan, aşılanan ve tedavileri yapılan sokak hayvanlarının, küpelenerek yeniden doğaya salındığını söyledi.
Cihazları üreten ve sistemi kuran veterinerlik firmasının saha sorumlusu Murat Şahin ise, cihazların nasıl çalıştığını anlattı.
Samsun'un Salıpazarı ilçesinde coğrafi işaret tescilli kestane...
Devamını Oku ->
Çorum'da Tarım ve Orman Bakanlığınca planlı üretim kapsamına...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin dört bir yanından gelip Ordu’nun bereketli...
Devamını Oku ->
Adana’da yaz sıcakları 35 dereceyi aştı; insandan hayvana herkes...
Devamını Oku ->
Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel...
Devamını Oku ->
Muş'ta 2026 üretim sezonunun ilk hububat hasadı, İl Tarım ve...
Devamını Oku ->
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süt sağan kadın üreticilerin daha...
Devamını Oku ->