Balıkesir'in Sındırgı ilçesindeki girişimci Hasan Muslu, 10 yıl önce küçük çapta başlattığı olta yemi üretiminde son yıllarda yıllık 300 ton üretim yapıyor.
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 10 yıl önce küçük çaplı başladığı tatlı su balığı avı için olta yemi üretiminde yıllık 300 tona ulaşan girişimci Hasan Muslu, şu anda 4 olan çeşidi 14'e çıkararak bu alanda ithalatın önünü kesmeyi hedefliyor. Genç girişimci Muslu, mısır ve nişasta gibi ürünlerden aslında ucuza mal edilen olta yemlerinin çok pahalıya satılması üzerine 10 yıl önce küçük çaplı üretime başladığını söyledi. Zamanla Balıkesir'in diğer ilçelerinden ve başka illerden talep geldiğini dile getiren Muslu, "Daha sonra makinelerimi yaptırarak üretimimi artırdım. Yıllık 300 tonluk bir üretim hacmine ulaştım. Şu anda 3 kişiye istihdam sağlıyorum. “ dedi.
Hasan Muslu, ithalatın önünü daha fazla kesmeyi ve tatlı su balığı olta yeminde Sındırgı'yı piyasanın merkezi yapmayı hedeflediğini belirtti.
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->
Batman'ın Sason ilçesinde doğa yürüyüşünde keşfedilen ters lale...
Devamını Oku ->
Kırıkkale'de üreticilere 37,5 milyon lira değerinde ekipman ve...
Devamını Oku ->
Fındık hasadında kullanılan file sistemi, işçilik maliyetlerini...
Devamını Oku ->
Şırnaklı bal üreticisi Enver Külter, "Şırnak Yayla Balı"...
Devamını Oku ->