Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, mevcut kurbanlık hayvan potansiyelinin öngörülen ihtiyacın üzerinde olduğu ve kurbanlık hayvan sıkıntısı yaşanmayacağı bildirildi.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kurbanlık hayvan varlığı tespiti çalışmalarının tamamlandığı belirtilerek, kurbanlık hayvan şartlarını haiz büyükbaş hayvan varlığının 1 milyon 230 bin, küçükbaş hayvan varlığının ise 3 milyon 830 bin baş olarak tespit edildiği kaydedildi.
Vatandaşların kurban ibadetlerini sorunsuz yerine getirmelerini sağlamak üzere "Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğin" yürürlüğe girdiğinin hatırlatıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Vatandaşlar kurbanlık alırken hayvanların sağlıklı, besili, kulak küpesi bulunan, veteriner sağlık raporu, hayvan pasaportu, nakil belgesi olan ve hayvan kimlik sistemine kayıtlı, öncelikle erkek ve yaşını doldurmuş olanlardan seçmeye, çok zayıf, bakışları donuk, tüyleri karışık ve mat olan, salya ve gözde akıntısı bulunan, çevreye karşı aşırı tepkili veya çok duyarsız hayvanlar ile gebe veya yeni doğum yapmış, çok genç ve gelişimini tamamlamamış hayvanlar ile ve damızlık değeri yüksek dişi hayvanları kurbanlık olarak seçmemeye özen göstermelidir."
Türkiye'den yurt dışına en çok domates, salatalık ve biber tohumu...
Devamını Oku ->
Doğadan kameralara birbirinden güzel görüntüler yansıyor....
Devamını Oku ->
Her geçen gün gelişen süs bitkileri sektörü artan talebe yetişmek...
Devamını Oku ->
Doğa Koruma Merkezi Vakfı tarafından başlatılan, Orman Genel...
Devamını Oku ->
Bingöl'de "Bingöl Organik Bal Yesin Projesi" kapsamında...
Devamını Oku ->
Gaziantep'te "beyaz altın" olarak nitelendirilen pamuk hasadına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı şap hastalığının kontrol altına...
Devamını Oku ->
Genç girişimci ve babası kırsal kalkınma desteğiyle Aydın’a meyve...
Devamını Oku ->