Kurbanlıklar görücüde, ekipler denetimde

16 July Friday, 2021
Kurban Bayramına sayılı günler kala kurban pazarlarında da hareketlilik sürüyor. Bursa’da kurulan Demirtaş Hayvan Pazarını ziyaret eden İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, veteriner hekim kontrolünde yapılan denetimleri inceledi. Aygül, vatandaşların sorun yaşamaması için bayram süresince sahada olacaklarını belirtti.
Kurbanlıklar görücüde, ekipler denetimde Haber: Bursa İl Enformasyon - Kamera: Bilgin ÇALIŞKAN - Fotoğraf: Orhan KAĞITÇI

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Demirtaş Hayvan Pazarını ziyaret eden, Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül, hayvan sahipleriyle sohbet etti.

Kurbanlık hayvanların sağlık denetimini de veteriner hekimlerle birlikte yapan Aygül, üreticilere kurbanlık hayvanlarda bulunması gereken özellikleri anlattı.

İl Müdürü Aygül, Kurban Bayramı süresince de kurban satış ve kesim yerlerin de denetimlerin süreceğini belirtti. Aygül, “Kurban bayramı süresince İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinin sorumluluk alanları içerisinde bulunan kurbanlık hayvan satış ve kesim yerlerinin gerekli denetim ve kontrollerini ve geri dönecek hayvanlarla ilgili olarak gereken işlemleri yapmak üzere yeterli sayıda araç ve nöbetçi veteriner hekim görevlendirilmiştir. Bayram boyunca veterinerlerimiz sahada olacaklar. Vatandaşlarımız herhangi bir sorunla karşılaştıklarında sahadaki veteriner arkadaşlarımıza başvurabilirler. Şimdiden tüm halkımıza hayırlı ve güzel bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum.'' dedi.

Kurbanlık almak isteyen vatandaşlar Tarım ve Orman Bakanlığının “HaySag” mobil uygulamasından ve ya “hayvanbilgi.tarim.gov.tr” internet adresinden hayvanın; tür, ırk, cinsiyet ve yaşı gibi bilgilerine kolayca ulaşabiliyorlar.
bursa kurban kurbanlık bayram hayvan pazarı denetim haysag tarım ve orman