Kurbanlıkların İstanbul'a girişi 24 Haziran'da

22 June Wednesday, 2022
Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlıkların büyük şehirlere nakli hızlandı. İl ve ilçe tarım orman müdürlüklerince denetlenen hayvanlar büyükşehirlere taşınıyor. İzmir Buca’daki kurban pazarında satışlar başladı. En çok nüfusa sahip İstanbul’da ise kurbanlıklar, pazarların kurulma tarihi olan 24 Haziran’dan itibaren şehre girecek.
Kurbanlıkların İstanbul'a girişi 24 Haziran'da
Kurban Bayramı öncesi kurban pazarlarında ve kara yollarında hareketlilik arttı.

Kars, Erzurum gibi hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı şehirlerden büyükşehirle kurbanlık nakilleri sürüyor. İl ve ilçe tarım orman müdürlüklerinin denetimlerinden geçirilen hayvanlar gerekli şartları karşıladığı takdirde yollarına devam ediyor.

Emniyet güçleri de kara yollarında denetimlerini arttırdı. Kaçak taşıma, hayvanların konforu gibi konularda yapılan denetimler karadan ve havadan sürüyor.

İstanbul hariç büyükşehirlerde satışa başlandı. İzmir’in Buca ilçesinde bulunan Kaynaklar kurban pazarında küçükbaş hayvanlar yaklaşık 3 bin TL'den satılırken büyükbaşlarda bu rakam 27 bin liradan başlıyor.

İstanbul’da ise satışlar bayramdan 15 gün öncesi 24 haziranda başlayacak.

Yaklaşık 150 bin hayvanın kurban edileceğini belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, bu süreçte 300 veteriner hekimin yanı sıra İstanbul Veteriner Hekimler Odası, jandarma, emniyet ve belediye gibi ilgili kurumlarla sahada hummalı ortak bir çalışma yürüteceklerini, halihazırda jandarma ve emniyetle birlikte yol kontrolleri yaptıklarını anlattı. Karaca ayrıca vatandaşlara uyarıda bulunarak "Uyarımız şu, vatandaşlarımızdan kurban ibadetlerini yaparken sıkıntı yaşamamaları için Valilik Kurban Hizmetleri Komisyonunca izinlendirilmiş satış yerlerinden hayvanlarını almaları, yine izinlendirilmiş yerde de kesim yapmalarını istiyoruz. Biz bunları internet sitelerimizden ilan ediyoruz.” dedi.
kurban bayram kurbanlık pazar izmir İstanbul erzurum kars