Geçen yıl düzenlenen ''Temiz Türkiyem'' yarışmasında ''En Temiz Köy'' kategorisinde 3'üncü olan Kırklareli'nin Armağan köyü kadınları, bu yıl birinci olmak için evlerinden önce sokakları temizleyerek yarışmaya hazırlanıyorlar.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın geçen yıl düzenlediği "Temiz Türkiyem" yarışmasında "En Temiz Köy" kategorisinde 3'üncü olan Kırklareli'nin Armağan köyü kadınları, bu yıl birinci olmak için evlerinden önce sokaklarını temizleyerek yarışmaya hazırlanıyorlar.
Geçen yıl düzenlenen "en temiz köy" yarışmasında Kırklareli'de 173 köy arasında birinci, Türkiye genelindeki 36 bin 756 köy arasından da 3'üncülüğe layık görülen Armağan köyü sakinleri, yarışmaya yoğun bir şekilde hazırlanıyor.
Sabah evlerinden önce sokak temizliğini yaparak güne başlayan köy kadınları, bu yıl birinci olmayı hedefliyor.
Köy muhtarı Nahit Bulut, Bakanlık tarafından geçen yıl düzenlenen yarışmada 3'üncü olduklarını hatırlatarak, yarışmayla köy sakinlerinin çevreye duyarlılığının arttığını söyledi.
Bu sene "En temiz köy" olabilmek için çalışmaların devam ettiğini anlatan Bulut, "Hedefimiz Türkiye birinciliğini köyümüze kazandırmaktır. Çevremizi temiz tutmaya önem gösteriyoruz. Birinciliği elde edebilecek bilinçteyiz. Bunu başaracağız" diye konuştu.
Çevreye verilen önemin, insana verilen değer olduğunu vurgulayan Bulut, köylerinde temizlik bilincini yüzde 75 oranında başardıklarını kaydetti.
Köy sakinlerinden Selda Uzunca, temizliğe büyük önem verdiklerini anlatarak, bu nedenle köylerinin çok temiz olduğunu ifade etti.
Sabah kalktıklarında önce sokaklarını temizlediklerini dile getiren Uzunca, "Sokak temizliğinin ardından evimizdeki temizliğe başlıyoruz. Bu sefer birinciliği yakalayacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.
Köylülerden Ayşe Turhan da birincilik sevincini yaşamak istediklerini anlattı.
Samsun'un Salıpazarı ilçesinde coğrafi işaret tescilli kestane...
Devamını Oku ->
Çorum'da Tarım ve Orman Bakanlığınca planlı üretim kapsamına...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin dört bir yanından gelip Ordu’nun bereketli...
Devamını Oku ->
Adana’da yaz sıcakları 35 dereceyi aştı; insandan hayvana herkes...
Devamını Oku ->
Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel...
Devamını Oku ->
Muş'ta 2026 üretim sezonunun ilk hububat hasadı, İl Tarım ve...
Devamını Oku ->
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süt sağan kadın üreticilerin daha...
Devamını Oku ->