KahramanmaraşÃ¢ââ‰â¢ın Elbistan ilçesinde yetiştirilen ve 40 kilograma kadar ulaşan lahanalar tek tek satılıyor.
Akdeniz mutfağının yöreselleri arasında bulunan ve Türkiye'nin en büyükleri arasında gösterilen Elbistan Ovası'nda yetiştirilen dev lahanaların hasadına başlandı.
Büyüklüğüyle dikkat çeken ve ağırlığı 40 kilograma kadar ulaşan "Elbistan lahanası"nın bölgedeki hasadına başlandı. Geçen yıl meydana gelen hastalıktan dolayı yaşanan verim kaybı nedeniyle tanesini 6 liradan alan vatandaşlar, bu yıl 15 liradan alıcı buluyor.
Ortalama 200 hektar alanda üretimi yapılan lahana, bu yıl üreticisini sevindiriyor.
Lahana üreticisi Hüseyin Geçit, vitamin yönünden zengin bir sebze olan lahananın ilçedeki yetiştiriciliğinin geçen yıllara oranla artış gösterdiğini ifade etti.
Türkiye'nin en büyük lahanasının Elbistan Ovası'nda yetiştirildiğini ve büyüklüğü nedeniyle tek tek sattıklarını belirten Geçit, “Fiyatı tane olarak 5 ila 15 lira arasında değişiyor. Lahanaların ağırlığı 25 ila 40 kilo arasında. Turşu ve sarma yemeği yapmak isteyenler, lezzetli olduğu için özel ilgi gösteriyor. Ayrıca lahanayı haşlayıp suyunu zayıflamak için içenlerin olduğunu duyuyoruz" diye konuştu.
Geçit, geçen yıl hastalık nedeniyle az üretim olduğunu onların da hediyelik olarak satıldığını, bu yıl aynı durumunu söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.
Elbistan Ziraat Odası Başkanı Memet Ali Bulut ise lahana yetiştiriciliğinin son dönemlerde artış gösterdiğini söyledi.
Özellikle iç pazarda tüketilen lahananın İstanbul, Gaziantep, İzmir başta olmak üzere bazı illere de otobüslerle gönderildiğini dile getiren Bulut, üreticilere bol kazanç diledi.
Karadeniz'in tarımsal üretimini tehdit eden kahverengi kokarcaya...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Kumluca ilçesinde sezonun ilk zeytinleri toplanıyor.
Devamını Oku ->
Tekirdağ'ın Saray ilçesinde süt üretimi yapan Sevcan Bayraktar,...
Devamını Oku ->
Çorum’da tarımsal üretimin geliştirilmesi, ürün çeşitliliğinin...
Devamını Oku ->
Batman'ın Sason ilçesinde doğa yürüyüşünde keşfedilen ters lale...
Devamını Oku ->
Kırıkkale'de üreticilere 37,5 milyon lira değerinde ekipman ve...
Devamını Oku ->
Fındık hasadında kullanılan file sistemi, işçilik maliyetlerini...
Devamını Oku ->
Şırnaklı bal üreticisi Enver Külter, "Şırnak Yayla Balı"...
Devamını Oku ->