Türkiye'de İlk Kez Diyarbakır'da, Yurt Dışından İthal Edilen Embriyoların Taşıyıcı Sığırlara Transferi İle Gebelik Gözlenen 3 Sığır, Biri Dişi Üç Buzağı Dünyaya Getirdi.
Diyarbakır İl Tarım Müdürlüğü, Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi ve Devlet Planlama Teşkilatı'nca (DPT) yürütülen ''Güneydoğu Hayvancılık Kooperatifleri Bölge Birliği Kapsamındaki İşletmelerde Embriyo Transferi Yolu ile Hayvan Islahı'' projesi sonuç verdi.
Proje kapsamında, Kanada'dan ithal edilen sığır embriyolarının, 17 Şubat'ta Bismil ilçesine bağlı Kocalar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ndeki 6 taşıyıcı sığıra transfer sonucu gebelik gözlenen 3 sığır, 45-50 kilogram ağırlığında 1'i dişi 3 buzağı dünyaya getirdi. Hayvanlarda ilk kez denenen tüp bebek yöntemi ile dünyaya gözlerini açan Türkiye'nin ilk tüp buzağılarına isimlerini Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç verdi. ''Karaca'' ve ''Bakır'' dişi olanına da ''Hevsel'' ismi verilen buzağıların hayvan ırkında et ve süt veriminde son derece yüksek genetik bir değişim meydana getirmesi bekleniyor.
Kars'ta "Büyük Memeliler İzleme Projesi" ile yaban hayatına ait...
Devamını Oku ->
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun destekleriyle...
Devamını Oku ->
Uzayda yaşamın kurulacağı günlere hazırlanan Türk bilim insanları...
Devamını Oku ->
Kar kalınlığının yer yer 1,5 metreyi bulduğu 2 bin 400 rakımlı...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı "Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile...
Devamını Oku ->
Doğal Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yaban hayatını...
Devamını Oku ->
Ege’nin incisi Karaburun’da kadınlar sakız ağaçları için seferber...
Devamını Oku ->
Karadeniz Bölgesi'nde son günlerde mevsim normallerinin üzerinde...
Devamını Oku ->