Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının uyguladığı destekleme politikaları ve eğitim programları sayesinde Antalyanın Manavgat ilçesinde turunçgil üretimi artıyor.
Haber: Gülşen YILDIZ
Kamera: Hasan Ejder TAZEOĞLU
Turunç, portakal, mandalina, greyfurt, bergamot ve limon gibi ekonomik değeri yüksek olan ürünlerin üretildiği Manavgat bu alanda önemli ihracat potansiyeliyle dikkatleri üzerine çekiyor.
Manavgat İlçe Tarım Müdürlüğü, turunçgil tarımının geliştirilmesi konusunda çalışmalar yapıyor. İlçe Tarım Müdürlüğü teknik personeli, turunçgillerde verim ve kaliteyi artırmak için üreticilerle günün 24 saati diyalog halinde.
Manavgat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görev yapan ziraat mühendisi Mehmet Sönmez , turunçgil zararlıları konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Üretici Aziz İnci ise, turunçgillerin ekonomik getirisi ve ihracat potansiyelinin yüksek olmasına dikkat çekti. Bakanlığın yeni uygulamalarını takip ettiğini belirten Aziz İnci, bahçesinde ruhsatlı ilaç ve organik gübre kullandığını anlattı. İnci ayrıca, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının üreticilere verdiği desteklerden de memnun kaldıklarını kaydetti.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun desteklerinden...
Devamını Oku ->
Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Mersin'in...
Devamını Oku ->
Depremde hayvanları ölen üniversite öğrencisi Leyla Ülgü, devlet...
Devamını Oku ->
Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarım Sigortaları...
Devamını Oku ->
Sakız cinsi koyunun çoklu doğum yapma özelliği sayesinde Atilla...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen "Tam Buğday Ekmeğini...
Devamını Oku ->
Veteriner hekimler büyükbaş hayvanları aşılamak için sahaya...
Devamını Oku ->
Ordu'da ramazan ayı dolayısıyla gıda üretimi ve satışı yapan...
Devamını Oku ->