Polikültür Tarıma Sahip Olan Manisada İl Tarım Müdürlüğü Çiftçi Eğitim Ve Yayım Çalışmalarını Geceleri Düzenliyor. Gece Düzenlenen Eğitim Toplantılarına Üreticiler Yoğun İlgi Gösteriyor.
Manisa Tarım İl Müdürlüğü, merkeze bağlı köy ve kasabalarda, düzenlediği gece eğitim programlarıyla çiftçileri hem eğitiyor, hem de tarımsal konularda bilgi ve becerilerini artırıyor.
Merkeze bağlı Pelitalan, Sarma, Halıtlı, Aşağıçobanisa, Karaağaçlı, Osmancalı, Karaahmetli, Ortaköy, Hamzabeyli ve Şamar köylerinde çiftçi eğitim toplantıları düzenlendi. Eğitim toplantılarında; zeytin yetiştiriciliği, toprak işleme, toprak analizine göre gübreleme, meyvecilik, seracılık, çilek yetiştiriciliği, zeytin, çilek sulama yöntemleri ve bahçelerde donla mücadele yöntemleri konuları ele alındı.
Manisa İl Tarım Müdürü Ömer Çelik, Manisa tarımının polikültür tarıma sahip olduğunu, bu sebeple üreticilerin gündüzleri çoğunlukla tarlalarında çalışmalarından dolayı çiftçi eğitim ve yayım çalışmalarını geceleri düzenlediklerini belirtti.
Ömer Çelik, bu eğitimlerde üreticilere yöreye uygun alternatif ürün çeşitlerini anlattıklarını da bildirdi.
Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ve Deniz Yaşamını...
Devamını Oku ->
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nde yapılan araştırmalar toprak...
Devamını Oku ->
Suyun tasarruflu ve optimum şekilde kullanılması için yatırımlar...
Devamını Oku ->
Gümüşhane'de 78 yaşındaki çiftçi Himmet Yıldırım eski tarım...
Devamını Oku ->
Kurban Bayramı’na 1 hafta kala, hayvan hareketliliği tüm hızıyla...
Devamını Oku ->
Samsun’daki besicilerin göç yolcuğu başladı. Bazı besicilerin...
Devamını Oku ->
Bölgesel ve küresel su sorunlarının tartışıldığı 5. İstanbul...
Devamını Oku ->
Farklı bölgelerde etkili olan sağanak ve fırtına nedeniyle tarım...
Devamını Oku ->