Manisalı üreticilere tohum desteği

27 October Thursday, 2022
Tarım ve Orman Bakanlığı ve Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğinde yürütülen projeler kapsamında, yüzde 60’ı hibeli olan bin 100 ton sertifikalı tohum üreticilere teslim edildi.
Manisalı üreticilere tohum desteği Haber: Manisa İl Enformasyon

Manisa’da üreticilere bin 100 ton arpa ve buğday tohumu desteği sağlandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nün Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi ve Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğinde yürütülen “Sertifikalı Buğday ve Arpa Dağıtımı ile Hububat Üretiminde Verim ve Kalitenin Arttırılması” Projeleri kapsamında dağıtılan tohumlar üreticilere törenle verildi.

Törende konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, tohumların üretime değer katacağını söyledi. İl Müdürü Öztürk; “TAKEP kapsamında 10 milyon 310 bin TL toplam bütçeyle 15 İlçemizde yaklaşık Bin 993 üreticiye yüzde 60 hibeli 800 ton tohum dağıtılmakta olup 31 bin 500 dekar alanda buğday, arpa, tritikale üretimi desteklenmektedir. Manisa Büyükşehir Belediyesi ile ortak gerçekleştirilen hububat tohumu dağıtımı projesi kapsamında ise 4 milyon 350 bin TL toplam bütçeyle 8 İlçemizde yaklaşık 835 üreticiye yüzde 60 hibeli 300 ton tohum dağıtılmakta olup 12 bin dekar alanda buğday ve arpa üretimi desteklenmektedir. Manisa genelinde toplamda 14 milyon 650 bin TL bütçeyle, 3 bin 535 üreticiye 44 bin dekar alanda ekimi yapılmak üzere bin 100 ton tohum dağıtımı yapılmış olacaktır. Gerçekleştirdiğimiz %60 hibeli hububat tohumu dağıtımının tüm üreticilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından tören alanında bulunan üreticilere protokol üyeleri tarafından tohumları teslim edildi.
tarım orman manisa tohum destek