Balıkesirin Bandırma ilçesindeki balıkçılar, ağlarını hamsiyle doldurdu. Hamsi seyyar tezgahlarda 2,5 - 3 TLye kadar düştü.
Hava muhalefeti ve kurban bayramı sebebiyle bir süredir aradıklarını bulamayan Balıkesir’in Bandırma ilçesindeki balıkçılar, ağlarını hamsiyle doldurdu. Hamsi seyyar tezgahlarda 2,5 - 3 TL’ye kadar düştü.
Marmara hamsisinin aşırı bollaştığını söyleyen balıkçılar, "Her ava çıktığımızda 350-400 kilo balıkla dönüyoruz. Şu günlerde yenebilecek balık palamut ve hamsidir. Marmara'da aşırı hamsi var. Halkımız bol bol hamsi yiyecek. Bandırma'da hamsinin fiyatı 3 liraya kadar düştü" dedi. Limana gırgırlarla getirilen tonlarca hamsi, yurt içinde satılacak bölgelere gönderilmeden önce kasalara diziliyor ve buzlandıktan sonra araçlara yükleniyor. Karadeniz’den kamyonlarla getirilen tonlarca taze palamudun da Bandırma’da tanesi 3 ila 5 TL’den alıcı buluyor. İlçedeki balıkçılar, Marmara Denizi’nde de bugün itibariyle palamut akını beklediklerini söyledi.
Samsun'un Salıpazarı ilçesinde coğrafi işaret tescilli kestane...
Devamını Oku ->
Çorum'da Tarım ve Orman Bakanlığınca planlı üretim kapsamına...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin dört bir yanından gelip Ordu’nun bereketli...
Devamını Oku ->
Adana’da yaz sıcakları 35 dereceyi aştı; insandan hayvana herkes...
Devamını Oku ->
Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel...
Devamını Oku ->
Muş'ta 2026 üretim sezonunun ilk hububat hasadı, İl Tarım ve...
Devamını Oku ->
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süt sağan kadın üreticilerin daha...
Devamını Oku ->