Tekirdağ balıkçı barınağındaki irili ufaklı yaklaşık 70 tekne, avlanmak için her gün denize açılıyor. Balıkçılar, denizlerde balık olmadığı için en fazla 15-20 kasa balıkla kıyıya yanaşıyor. Denizde balık olmaması, tezgahlara da yansıyor.
Tekirdağ'da balıkçılık yapan İdris Şeremet ise "Vira Bismillah" dedikten sonra denizlere açıldıklarını ve ilk iki ay çok bereketli bir sezon geçirdiklerini söyledi.
Çinekop ve istavritin çok bereketli olduğunu ancak havaların soğumasıyla balıkların bıçak gibi kesildiğini ifade eden Şeremet, artık balıkçıların denize açılmak yerine ağ bakımı yapmaya başladığını vurguladı.
Balığın az olmasının vatandaşları da olumsuz etkilediğini belirten Şeremet, "Bu sene çok kötü bir av sezonu geçirdik. Geçen sene bolluk vardı. Geçen sene istavritin kilosunu insanlar 5 liradan, hamsinin kilosunu 3 liradan alabiliyordu. Şimdi istavritin kilosu 15, hamsinin kilosu 20 liradan satılıyor” diye konuştu.
Tekirdağ Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkan Yardımcısı Naim Şirinkan, sezonun ilk aylarında balıkların bereketli olduğunu söyleyerek, bu sene diğer senelere nazaran balığın çok az olduğunu kaydetti.
Mikroklima özelliğiyle öne çıkan Erzincan'da, kış aylarında da...
Devamını Oku ->
Tokat'ın Zile ilçesinde emekli olduktan sonra hobi amaçlı çilek...
Devamını Oku ->
Ormanlarla birlikte içindeki canlı türlerini de koruyup...
Devamını Oku ->
Konya’da "Kentsel ve Kırsal Alanlarda İstihdam Yoluyla Uyumun...
Devamını Oku ->
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü “Dünya Balıkçılık Günü”nü...
Devamını Oku ->
Doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Bolu’da yaşayan akbabalar...
Devamını Oku ->
Kırşehir’de ürün kaybının en aza düşürülmesi amacıyla kuraklığa...
Devamını Oku ->
Kafes balıkçılığında başarılı bir yükseliş yakalayan Adanalı...
Devamını Oku ->