Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde İl Mera Komisyon toplantısı gerçekleştirildi. Her yılın başında Vali Yardımcısı Başkanlığında yapılan toplantı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü salonunda gerçekleşti. Muğla Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan başkanlığında yapılan toplantıda İl Mera Komisyonu, hayvancılık ile uğraşan üreticilerimizin yüzünü güldürecek yeni kararlar aldı. 2020 yılı için meralarda hayvan otlatma ücretlerinin görüşüldüğü toplantıda otlatma ücretlerinde hayvan sahiplerinin desteklenmesi amacıyla büyük bir indirim kararı alındı.
Buna göre 2019 yılında 35 TL olan büyükbaş sığır otlatma ücreti 20 TL'ye, küçükbaş hayvan otlatma ücreti 7,5 TL’dan 4 TL'ye düşürüldü. Katır ve eşek otlatma ücreti 8 TL, at otlatma ücreti ise 10 TL olarak belirlendi.
İl Mera Komisyon toplantıları yıl boyunca 2 haftada bir Cuma günleri toplanarak, meraların durumu ile ilgili konuları görüşmeye devam edecek.
Bursa' da et, tavuk ve süt ürünleri gibi yüksek riskli hayvansal...
Devamını Oku ->
Van'da ailesinin üçüncü kuşak temsilcisi olarak arıcılık yapan...
Devamını Oku ->
Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından...
Devamını Oku ->
Antalya'nın Manavgat ilçesinde 100 metrekarede 55 bin bitki...
Devamını Oku ->
Yozgat İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün yürüttüğü Kırsalda Bereket,...
Devamını Oku ->
Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi iş...
Devamını Oku ->
Ordu’da hayata geçirilen ve arılarını verimini artırmayı...
Devamını Oku ->
Samsun'un Alaçam ilçesinin yüksek kesimlerinde kar etkili oldu....
Devamını Oku ->