Muğla'da sulama imkanı bulunmayan ve yem bitkisi üretme sıkıntısı yaşayan dağ köylerinde ilk defa üretimi yapılan lenox yem bitkisinin silajı yapıldı.
Muğla'da yoncaya alternatif olarak sulama imkanı bulunmayan ve yem bitkisi üretme sıkıntısı yaşayan dağ köylerinde ilk defa üretimi yapılan lenox yem bitkisinin silajı yapıldı.
Merkeze bağlı Dokuzçam köyünde Murat Gündüz'e ait 10 dekar araziye dikilen yem bitkisi tanıtılarak, silajı yapıldı.
Törende konuşan Muğla Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici, 2012 yılının hayvan yetiştiricileri tarafından kaliteli kaba yem sıkıntısının had safhaya ulaştığı bir yıl olduğunu söyledi.
Son yıllarda alternatif yem bitkileri üretim çalışmalarına hız verdiklerini belirten Ekici, bu ürünün sulama imkanı olmayan, kaliteli kaba yem bitkisi üretemeyen dağ köylerinin yüzünü güldüreceğini kaydetti. Ekici, kuraklığa dayanıklı alternatif kaliteli kaba yem bitkisinin dağ köylerindeki çiftçiler için umut olduğunu ifade etti.
Ekici, Muğla'da ilk defa üretimi yapılan Lenox'un, hayvan yem bitkisi olarak kullanıldığını ve Muğla'da ilk defa denendiğini söyledi. Çiftçilere bu tohumunu dağıtacaklarını ifade eden Ekici, bu ürünü Muğla'da yaygınlaştırmaya çalışacaklarını kaydetti.
Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü teknikeri Ünal Yılmaz ise, ürünün kasım ayı sonunda Muğla'da ilk defa ekildiğini kaydetti. Lenox'un susuz şartlarda yaklaşık 2 metre boya ulaştığını vurgulayan Yılmaz, silajı yapılan ürünün aynı zamanda hayvanları otlatmaya çok uygun bir bitki olduğunu, 5 ay gibi kısa sürede yetiştiğini dile getirdi.
Üretici Murat Gündüz ise, yeni üretimi yapılan ürünün hayvancılık için önemli bir destek olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından ilk defa üretilen ürünün silajı yapıldı. Muğla Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Nazif Ekici ve kurum müdürleri de ürünü hayvanlara yedirdi.
Samsun'un Salıpazarı ilçesinde coğrafi işaret tescilli kestane...
Devamını Oku ->
Çorum'da Tarım ve Orman Bakanlığınca planlı üretim kapsamına...
Devamını Oku ->
Türkiye’nin dört bir yanından gelip Ordu’nun bereketli...
Devamını Oku ->
Adana’da yaz sıcakları 35 dereceyi aştı; insandan hayvana herkes...
Devamını Oku ->
Muğla’nın Fethiye ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına...
Devamını Oku ->
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel...
Devamını Oku ->
Muş'ta 2026 üretim sezonunun ilk hububat hasadı, İl Tarım ve...
Devamını Oku ->
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde süt sağan kadın üreticilerin daha...
Devamını Oku ->